Foto: LETA
Sešas uzvaras sešos pirmajos Polijas "Nice" spīdveja līgas mačos un virsrakstā liktais jautājums ir aktuāls – pagājušā gada "Nice" līgas čempione Daugavpils "Lokomotīve" apliecina, ka tā ir cienīga braukt Ekstralīgā, kas ir pasaulē spēcīgākā spīdveja klubu līga.

Mačs Pilā ar "Polonia" 7500 skatītāju klātbūtnē daugavpiliešiem bija pirmais šosezon viesos pret komandu no līderi grupas. Pilas komandai ir labs sastāvs un tā pamatoti cerēja apturēt "Lokomotīves" uzvaru gājienu, turklāt jau 2. braucienā mūsējie palika bez sava labākā juniora – mājinieku braucēja Arkadiuša Pavlaka nesavaldītais motocikls ietriecās tieši galvā Jevgeņijam Kostigovam, kurš tika nogādāts slimnīcā. Sliktākā prognoze – kakla skriemeļa lūzums – par laimi nepiepildījās, taču kāja gan ir ģipsī un kādu laiku nāksies iztikt bez sava pašreiz labākā juniora.

9 no 15 braucieniem mačā beidzās neizšķirti 3:3, kas tikai liecina par sīvu spēkošanos. Uzvaru "Lokomotīvei" atnesa viena 4:2 (Ķasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs) un trīs 5:1 uzvaras (Fredriks Lindgrens un Andžejs Ļebedevs, Puodžuks un Bogdanovs, Jūnass Kīlmekorpi un Ļebedevs). Divus braucienus pirms mača beigām rezultāts kļuva 45:32 daugavpiliešu labā, bet galarezultāts – 49:40. Sev neierastā mototrekā Daugavpils komandas līderi apliecināja, ka ir augstas klases spīdveja meistari. Kas aizstās Kostigovu? Tagad par pirmo numuru junioru pārī kļūs Dāvis Kurmis, bet otrs juniors visticamāk būs 16 gadus vecais Oļegs Mihailovs, kurš šosezon jau ir startējis "Loko" sastāvā. Iespējams, ka līdz ar Kostigova savainojumu pie braukšanas tiks vēl kāds no trim citiem junioriem. Katrā ziņā Kostigova izkrišana no sastāva ir būtisks robs "Loko" virknējumā.

Piecos braucienos uzvarēja un visus 15 iespējamos punktus atveda Jūnass Kīlmekorpi, pa 10 punktiem Maksima Bogdanova un Fredrika Lindgrena rēķinā, pa 6 – Ķastam Puodžukam un Andžejam Ļebedevam, 2 punkti – Dāvim Kurmim.

22. maijā savā mototrekā "Loko" uzņems Čenstohovas komandu. Ar 12 punktiem sešos mačos daugavpilieši ir Nice līgas līderi, 10 punkti 7 mačos ir Žešuvas "Stal" komandai, trim komandām ir pa 8 punktiem un dažāds maču skaits, bet vismazāk zaudēto punktu ir Lodzas "Orzel" – 8 punkti 5 mačos, ar kuru daugavpilieši tiksies 29. maijā tās mototrekā. Vai "Ērgļiem" būs pa spēkam apturēt "Lokomotīvi"?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!