Foto: Reuters/Scanpix
Pirmās formulas (F-1) komanda "Lotus Renault" nākamajā sezonā varētu atteikties no abiem saviem pašreizējiem pilotiem - poļa Roberta Kubicas un krieva Vitālija Petrova, ziņo vācu žurnāls "Auto Motor und Sport".

Tiek ziņots, ka abus pilotus varētu aizstāt brazīlietis Brunu Senna un francūzis Romēns Grožāns, kurš pašreiz ir "Lotus Renault" rezerves braucējs.

Kubicas līgums ar "Lotus Renault" komandu beidzās šī gada ziemā, turklāt šobrīd vēl nav skaidrs, vai polis pēc februārī Andoras rallijā piedzīvotās smagās avārijas varēs pilnvērtīgi atgriezties sacensībās.

Savukārt no Petrova "Lotus Renault" vienība varētu atbrīvoties mārketinga nolūkos, jo vairāki potenciālie sponsori nākot no Brazīlijas, kas ir Sennas dzimtene.

Kā ziņots, vēsturiskā Andoras rallija sacensībās Kubica piedalījās ar "Škoda Fabia" automašīnu "Super 2000" klasē, tomēr jau pirmajā ātrumposmā avarēja, ietriecoties kādas baznīcas mūros.

Pēc notikušā Kubicam vairākās vietās tika lauzta roka, plaukstas pamatnes locītava un kāja. Tik smagas traumas sportists guva, jo pēc avārijas automobili caururba metāla marga.

Poļu pilotam, lai saārstētu lauztos kaulus, bija nepieciešamas četras operācijas, no kurām pēdējā tika veikta marta vidū.

Kubica slimnīcā pavisam pavadīja 76 dienas un to atstāja 24.aprīlī.

Jau ziņots, ka Kubicas aizvietotājs šīs sezonas F-1 pasaules čempionātā "Renault" komandā bija vācu pilots Niks Haidfelds, kurš sezonas otrajā posmā - Malaizijas "Grand Prix" - izcīnīja trešo vietu.

Tomēr septembra sākumā Haidfelds pēc konflikta ar "Lotus Renault" komandu piekrita lauzt līgumu, bet viņa vietu līdz sezonas beigām ieņems Senna.

Šīs sezonas F-1 kopvērtējumā pēc 13 posmiem Haidfelds ar 34 punktiem ir desmitajā vietā, Petrovs ar tikpat punktiem atrodas par pozīciju augstāk, bet Senna ar diviem punktiem ieņem 18.vietu.

Pagājušajā sezonā Senna startēja "Hispania Racing Team" (HRT) komandā, taču aizvadītajos 18 posmos viņš pie punktiem netika un kopvērtējumā ieņēma 23.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!