"Lotus" un "Ferrari" F-1 komandas gatavojas izmantot veto tiesības, ja vēl šosezon tiks izvirzīti priekšlikumi izmaiņām riepu noteikumos, vēsta vācu prese.

Ne tikai dažādi eksperti, bet arī piloti norāda uz ļoti izteikto "Pirelli" jauno riepu degradāciju, taču izmaiņu ieviešanai ir nepieciešama visu F-1 komandu piekrišana, kas līdz ar "Lotus" un "Ferrari" atteikšanos nav iespējama.

"Nav iemesla panikai, jo aizvadītas tikai divas sacīkstes," saka "Ferrari" komandas vadītājs Stefano Dominikalli, un norāda: ""Pirelli" nedrīkst neko mainīt nez visu komandu piekrišanas, ja vien tas neapdraud sacensību drošību."

Kā zināms, "Lotus" komandas pilots Kimi Raikonens izcīnīja uzvaru sezonas atklāšanas posmā Austrālijā, izmantojot divu pitstopu stratēģiju, kamēr pārējo komandu braucējiem pastiprinātās riepu nodilšanas dēļ nācās iebraukt boksos trīs reizes.

Arī Austrālijas "Grand Prix" uzvarētāji "Red Bull" sacīkstes beigās savas komandas pilotiem ieteica saudzēt riepas, lai sekmīgi tiktu līdz finišam un nosargātu dubultuzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!