Foto: EPA/Scanpix/LETA
Argentīnas motosportists Lusiano Benavidess ceturtdien uzvarēja rallijreida "Dakara" 11. posmā motociklu klasē, savukārt vieglo automašīnu sacensībās uzvaru svinēja francūzis Sebastjans Lēbs.

Benavidess ("Husqvarna") ceturtdien ātrumposmus 275 kilometru garumā veica divās stundās 57 minūtēs un 59 sekundēs.

Viņš par minūti un 38 sekundēm apsteidza austrālieti Denielu Sendersu ("GasGas") un par minūti un 56 sekundēm - Sendersa tautieti Tobiju Praisu (KTM).

Bijušais kopvērtējuma līderis Lusiano brālis Kevins Benavidess finišēja vien desmitais, brālim piekāpjoties sešas minūtes un 22 sekundes un kopvērtējumā atkāpjoties uz trešo vietu.

Vadībā kopvērtējumā izvirzījies "Husqvarna" braucējs Skailers Hovss no ASV, kurš ceturtdien finišēja ceturtais, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un deviņas sekundes. Viņš par 28 sekundēm apsteidz Praisu un par divām minūtēm un 44 sekundēm - Kevinu Benavidesu, kamēr posma uzvarētājs ir sestais, no līdera atpaliekot vairāk nekā 18 minūtes.

Vieglo automašīnu konkurencē ceturto uzvaru pēc kārtas un piekto šā gada rallijreidā svinēja Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme"), kurš finišēja divās stundās 56 minūtēs un 14 sekundēs. Viņš par divām minūtēm un 16 sekundēm apsteidza tautieti Gerlānu Šišerī (GCK) un vēl par desmit sekundēm - Zviedrijas autosportistu Matīasu Ēkstremu ("Audi").

Kopvērtējumā pārliecinošu vadību saglabā katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo"), kura pārsvars pār otrajā vietā esošo brazīlieti Lukasu Moraesu ("Overdrive") sasniedz vienu stundu un 21 minūti un četras sekundes, katarietim tuvojoties savam piektajam "Dakaras" uzvarētāja titulam.

Ceturtdienas posmu Al-Atija aiz Moraesa pabeidza piektajā vietā.

Trešais ir Lēbs, kurš no Al-Atijas atpaliek vairāk nekā pusotru stundu.

Šī gada rallijreidā "Dakara" ieplānoti 8549 kilometri 15 sacīkšu dienu laikā, ieskaitot četru dienu braukšanu pa vēl neizpētītām Rub el-Hāli jeb Tukšā kvartāla tuksneša kāpām.

Ceļā Sarkanās jūras krastā 2022.gada pēdējā dienā devās aptuveni 790 motobraucēji, autobraucēji un stūrmaņi. Rallijreids finišēs Saūda Arābijas austrumu pilsētā Dammamā 15.janvārī.

"Dakaras" rallijreids norisinās 45.reizi, un ceturto reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Lielbritānijas motosportists Sems Sanderlends ("GasGas").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!