Foto: Publicitātes foto
Latvijas motokrosa braucējs Toms Macuks sestdien sezonas ceturtajā etapā Eiropas čempionāta "Open" ("EMX Open") klasē izcīnīja trešo vietu.

Par "EMX Open" ceturtā posma uzvarētāju sestdien kronēts francūzis Žimi Klošē, kurš bija ātrākais abos braucienos un iekrāja maksimālos 50 punktus. Otrajā vietā ar 44 punktiem bija itālis Davide de Bortoli, bet Macuks ar 36 punktiem ieņēma trešo pozīciju.

Pirmajā braucienā uzvarēja Klošē, bet Macuks pēdējos apļos zaudēja vietu pirmajā trijniekā un finišēja ceturtais, līderim zaudējot nedaudz vairāk nekā pusminūti.

Arī otrajā braucienā uzvarēja francūzis, bet Macuks tā arī nespēja panākt trešajā vietā esošo Karelu Kutsaru no Igaunijas un vēlreiz ierindojās ceturtajā pozīcijā. Latvijas sportists līderim zaudēja nedaudz vairāk par 37 sekundēm.

"EMX Open" iepriekš MXGP posmu kalendārā nebija iekļauta un savu debiju piedzīvoja pirmajā etapā Ķegumā, kas tika aizvadīts 8.-9. augustā.

Macuks Latvijā piedalījās divos no trim posmiem un kļuva par šīs klases pirmā etapa uzvarētāju.

"EMX Open" klases kopvērtējuma vadībā ar 163 punktiem ir Kutsars, Kims Savaste no Somijas iekrājis par 12 punktiem mazāk, bet Macuks trešo vietu ieņem ar 130 iekrātiem punktiem. Macuks ir vienīgais no vadošā trijnieka, kurš nav piedalījies visos četros etapos.

Kopvērtējuma astotajā vietā ar 75 punktiem atrodams Kārlis Kalējs, kamēr Arnolds Sniķeris ar 39 punktiem ir 19.pozīcijā starp 39 braucējiem.

Svētdien trasē dosies pasaules čempionāta abas vadošās klases – MXGP un MX2.

Muguras savainojuma dēļ divus posmus MXGP klasē šosezon aizvadījis Pauls Jonass, kurš šosezon, visticamāk, sacensībās vairs nebūs redzams.

Motokrosa sezonā vairs atlikuši divi posmi, kas 4. un 8. novembrī notiks turpat Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!