Foto: AP/Scanpix/LETA

Dānis Kevins Magnusens un francūzis Romēns Grožāns pēc 2020.gada sezonas beigām pametīs Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu "Haas".

Vienība vēl nav paziņojusi pilotus nākamajai sezonai, taču strādā kopā ar "Ferrari", lai piesaistītu braucējus no akadēmijas. Kā kandidāti tiek minēti "Formula 2" piloti Miks Šūmahers, Kelams Ailots un Roberts Švarcmans.

28 gadus vecais Magnusens "Haas" komandu pārstāv ceturto sezonu. Līdz šim vienīgo reizi viņš uz goda pjedestāla stāvēja karjeras pirmajās sacīkstēs, 2014.gadā Austrālijā "McLaren" komandas sastāvā izcīnīto otro vietu. "McLaren" viņš pavadīja divas sezonas, bet pirms pievienošanās "Haas" vienībai vienu gadu brauca "Renault" bolīdā.

Savukārt 34 gadus vecajam Grožānam šī ir piektā sezona "Haas" vienībā. Savus lielākos panākumus viņš guvis ar "Lotus" komandu, kuras sastāvā startēja no 2012. līdz 2015.gadam, desmit reizes kāpjot uz goda pjedestāla, bet neizcīnot nevienu uzvaru. F-1 viņš debitēja 2009.gadā "Renault" vienības sastāvā.

"Haas" komanda F-1 ir kopš 2016.gada, un bez šiem diviem pilotiem to augstākajā līmenī pārstāvējis tikai meksikānis Estevans Gutjeress debijas sezonā, pēc tam viņu nomainot Magnusenam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!