Foto: Red Bull

17 gadus vecais holandietis Makss Verstapens piektdien, 3.oktobrī, oficiāli kļuvis par jaunāko F-1 pilotu čempionāta vēsturē.

Piektdien Verstapens izbrauca Suzukas trasē Japānas "Grand Prix" posma brīvajos treniņos, kas nozīmē, ka pilots ir oficiāli piedalījies F-1 sacensībās. Jaunais holandiešu pilots uzrādīja 12.labāko rezultātu, taču "Toro Rosso" bolīda defekta dēļ nobrauca malā sešas minūtes pirms brīvo treniņu sesijas beigām. Verstapens Suzukas trasi veica vienā minūtē un 38,157 sekundēs, par 0,443 sekundēm lēnāk nekā viņa krievu kolēģis Daņila Kvjats, kurš šosezon ir "Toro Rosso" komandas pamatpilots.

"Šodien man galvenais bija krāt pieredzi, īpaši tik sarežģītā trasē kā Suzuka," saka Verstapens. "Īpaši mani pārsteidza dzinēja jauda, un formula ir lielāka kā mans F-3 bolīds. Turklāt braukšanas laikā jāpievērš uzmanība vēl ļoti daudzām lietām, un pāris apļi man pagāja, kamēr pie tā pieradu."

Līdz šodienai vecuma rekords piederēja spānim Haimem Algersuari, kurš F-1 debitēja 19 gadu vecumā.

Paredzēts, ka Verstapens, kurš "Toro Rosso" komandu sacensībās pārstāvēs no 2015.gada, aizstājot Ēriku Verņjē, piedalīsies komandas piektdienas brīvajos treniņos arī ASV, Brazīlijas un Abu Dabi posmos.

Kā zināms, savulaik F-1 startēja arī Maksa tēvs Joss Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!