Foto: AP/Scanpix

Malaizijas valdība vēlas atteikties no "Grand Prix" posma uzņemšanas, pamatojot to ar zemo atdevi, ziņo vietējie mediji.

"1999. gadā Malaizija kļuva par otro Āzijas valsti pēc Japānas, kas rīko F-1 sacensības, bet tagad tās notiek gan Singapūrā, gan Ķīnā, gan Tuvajos Austrumos," izdevums "New Straits Times" citē Malaizijas jaunatnes un sporta ministru Džamaludinu Abu Bakaru. "Pēdējā laikā ir novērota televīzijas auditorijas samazināšanās, kā arī biļešu tirdzniecības kritums."

Tuvākajā laikā notiks Malaizijas "Grand Prix" organizatoru tikšanās valdībā ar dažādu ministriju pārstāvjiem, kurā tiks galīgi izlemts šo sacensību tālākais liktenis.

Sacensību rīkotājs Ahmads Razlans Ahmads Razali atzinis, ka "šim produktam", F-1, vairs nav nākotnes, īpaši ņemot vērā vienas komandas dominanci. "Biļešu pārdošanas apjoms katru gadu krītas par 10-20%, un šogad bija pārdots vien 60% biļešu," viņš norāda. "Pat kaimiņos Singapūrā, kur notiek nakts posms, pēdējos gados skatītāju interese par F-1 posmu ir kritusies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!