Foto: Publicitātes foto

Bijušais Latvijas čempions rallijā Māris Neikšāns kopā ar stūrmani Antonu Nikolajevu ir uzvarējuši šīssezonas pirmajā FIA Pasaules posmā rallijreidā, kas notika Krievijā, Karēlijā.

Sacensību vadībā Māris nonāca pēc pirmās sacensību dienas un pirmo pozīciju neatdeva līdz pat finišam. Otrajā vietā palika Krievijas ekipāža Vladimirs Vasiļjevs/Konstantīns Žiļcovs. Finišā uzvarētāju pārsvars pār otro vietu bija viena minūte un 13 sekundes.

"Šis noteikti ir manas autosportista karjeras viens no augstākajiem punktiem," atzīmēja Māris Neikšāns. "Izcīnīta uzvara manā pirmajā rallijreidā mūžā, turklāt Pasaules kausa posmā!"

Neikšāns stūrēja leģendārā franču rallijreida pilota Žana-Luī Šlesēra būvēto "Schlesser 4x4" prototipu, sagādājot tam pirmo uzvaru starptautiskās sacensībās.

"Es esmu ļoti priecīgs par šo sasniegumu," saka Šlesērs. "Priecājos par Māri un Antonu, kuru paveikuši labu darbu un, protams, par to, kā darbojās mūsu automobilis. Nešaubījos, ka tam ir milzīgs potenciāls. Mārim arī viss izdevās, viņš ir lielisks pilots. Mašīna ir jaudīga un daudz ko ļauj, tāpēc no pilota tiek prasīta augsta meistarība un precīza savu spēku apzināšanās. Ar Māri personiski neesmu pazīstams, bet esmu par viņu dzirdējis. Ļoti gribētu ar viņu satikties un aprunāties, uzzināt iespaidus par mašīnu."

Sacensībās, kuras startēja sestdien, bet noslēdzās pirmdien, augsto piekto vietu sasniedza Alda Vilcāna pilotētā ekipāža.

Krievijas rallijreidā startēja arī Krišjānis Caune, darbojoties par stūrmani ātrajam somam Toni Gardemeisteram. Lai arī vienība pretendēja uz vietu trijniekā, sarežģījumu dēļ ekipāža neguva augstus rezultātus rallijreida finišā.

Krievijas sacīkste "Northern Forest" bija pirmais no desmit šāgada Pasaules kausa izcīņas posmiem rallijreidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!