Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pašreizējais čempions, spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības svētdien Montmelo trasē guva uzvaru pasaules motošosejas čempionāta septītā posma – Spānijas "Grand Prix" – prestižākās "MotoGP" klases ieskaitē, nostiprinot vadību kopvērtējumā.

Markess savā dzimtajā Montmelo pusē izcīnīja pirmo uzvaru kopš 2014. gada.

Pēc pirmā apļa vadībā bija itālis Andrea Dovicioso ("Ducati"), bet Markess viņu apdzina. Otrajā aplī risinājās notikumi, kas izšķīra turpmāko sacīkšu gaitu, uzmanības centrā nonākot Markesa komandas biedram Horhem Lorenso.

Spānis Lorenso, saslīdot vienā no līkumiem, krita un no trases izsita ārā Dovicioso, kā arī divus "Monster Energy Yamaha" braucējus Valentīno Rosi un Maveriku Vinjalesu. Paliekot bez tuvākajiem sekotājiem, Markess nostiprināja vadību un svinēja drošu uzvaru.

Otrais bija francūzis Fabio Kvartararo no "Petronas Yamaha" vienības, bet trešais bija itālis Danilo Petruči ("Ducati"). Tikmēr ceturto vietu ieņēma spānis Alekss Rins ("Suzuki Ecstar"), piektais bija austrālietis Džeks Millers ("Pramac"), bet pirmo sešinieku noslēdza Rina komandas biedrs un tautietis Hoans Mirs.

"MotoGP" ieskaitē finišēja tikai 13 braucēji.

Zīmīgi, ka "Moto2" klasē uzvaru svinēja Marka Markesa jaunākais brālis Alekss.

Šosezon teicamu sniegumu demonstrējošajam Markesam izdevies palielināt vadību kopvērtējumā – ar 140 punktiem viņš ir līderis, bet 103 punkti ir Dovicioso, kamēr trešais ar 101 punktu ir Rins.

Nākamais posms notiks pēc divām nedēļām Nīderlandē.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Markess. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un pēdējo trīs gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013. gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!