Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spānis Marks Markess no "Repsol Honda" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 13. posma – Sanmarīno "Grand Prix" – sacensībās "MotoGP" ieskaitē.

Markess karjeras laikā svinējis 77 uzvaras, kas ir par vienu vairāk nekā britu leģendai Maikam Heilvudam. Spāņa kontā ir 51 "MotoGP" uzvara, 16 "Moto2" uzvaras un desmit "Moto3" panākumi.

Sacensības no pirmās starta vietas sāka un pirmajos apļos vadībā bija "Monster Energy Yamaha" vienību pārstāvošais spānis Maveriks Vinjaless. Trešajā aplī viņam pabrauca garām francūzis Fabio Kvartararo ("Petronas Yamaha"), bet apli vēlāk nācās piekāpties arī Markesam.

Kvartararo līdz pat pēdējam aplim bija vadībā, taču sacīkšu noslēdzošajā fāzē Markess, kurš iepriekšējos divos posmos pēdējos līkumos zaudēja uzvaru, pabrauca viņam garām un finišēja pirmais. Nepilnu sekundi viņam zaudēja Kvartararo, bet trešais bija Vinjaless.

Aiz pirmā trijnieka bija trīs itāļi – leģendārais Valentīno Rosi ("Monster Energy Yamaha"), Marko Forbidelli ("Petronas Yamaha") un Markesa sīvākais konkurents kopvērtējumā Andrea Doviciozo ("Ducati").

Šosezon teicamu sniegumu demonstrējošais Markess atkal palielinājis pārsvaru kopvērtējumā. Ar 275 punktiem viņš ir līderis, bet 182 punkti ir Doviciozo, kamēr trešais ar 151 punktu ir itālis Danilo Petruči ("Ducati").

Nākamais posms notiks pēc nedēļas Spānijā. Līdz sezonas beigām palikuši seši etapi.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Markess. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un pēdējo trīs gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013. gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!