Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spānijas motobraucējs Marks Markess svētdien izcīnīja uzvaru motošosejas pasaules čempionāta 15. posma – Amerikas "Grand Prix" – prestižākās "MotoGP" klases sacensībās.

Markess Ostinā uzvarēja septīto reizi karjerā.

Sacīksti no pirmās starta rindas sāka itālis Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"), francūzis Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha") un Markess ("Repsol Honda"). Startā Markess no trešās vietas pakāpās uz pirmo un vadībā bija visu braucienu.

Otrais finišēja Kvartararo, kurš vēl vairāk pietuvojās savam pirmajam "MotoGP" titulam, bet trešais finiša līniju šķērsoja Banjaja. Tālāk bija divi spāņi Alekss Rins ("Suzuki Ecstar") un Horhe Martins ("Pramac"), bet pirmo sešinieku noslēdza itālis Enea Bastianīni ("Avintia Esponsorama").

"Perfekti izpildīju savu sacīkšu plānu. Sāku labi, biju pirmais pirmajā līkumā, pēc tam lēni braucu pirmos divus apļus līdz riepas pielāgojās trasei un tad jau varēju kāpināt tempu," stāstīja Markess.

Kvartararo jau nākamajā posmā Mizāno trasē būs iespēja nodrošināt Francijai pirmo "MotoGP" čempiona titulu.

Trīs posmus pirms čempionāta beigām līderis kopvērtējumā ar 254 punktiem ir Kvartararo, bet tuvākajam sekotājam Banjajam ir 202 punkti.

2020. gada sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Spānijas motobraucējs Hoans Mirs no "Suzuki Ecstar" komandas.

Šosezon paredzēti 18 "MotoGP" posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!