Foto: EPA/Scanpix/LETA

Spāņu braucējs Marks Markess no "Repsol Honda" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 14. posmā Aragonā prestižākajā "MotoGP" klasē un palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā.

Pirms tam sestdien kvalifikācijā uzvaru izcīnīja "Ducati" braucējs Horhe Lorenso, kurš arī ir no Spānijas, kamēr Markess ierindojās trešajā pozīcijā.

Lorenso gan piedzīvoja kritienu jau pašā sacīkstes sākumā, bet pašreizējais pasaules čempions Markess svētdien guva pirmo uzvaru pēdējo piecu sacīkšu laikā, taču panākums viņam nenāca viegli, jo spānis aizvadīja spraigu cīņu ar itāli Andreu Dovicioso no "Ducati".

Markess izšķirošo pārsvaru nodrošināja vien pēdējos pāris apļos, bet Dovicioso viņš finišā apsteidza par 0,648 sekundēm. Savukārt trešais bija itālis Andrea Jannone no "Suzuki Ecstar" vienības.

Neveiksmīgu sacīksti tikmēr aizvadīja leģendārais itālis Valentīno Rosi no "Movistar Yamaha", kurš svētdien bija tikai astotais.

Pasaules čempionāta ieskaitē pēc veiktiem 13 posmiem līderim spānim Markesam ir 246 punkti, kamēr otro vietu ar 174 punktiem ieņem Dovicioso, bet trešais ar 159 punktiem ir Rosi.

Iepriekš šosezon sliktu laikapstākļu dēļ tika atcelts posms Lielbritānijā.

Līdz ar to šosezon "MotoGP" braucēji 19 posmu vietā aizvadīs 18, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā. Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā debitēs posms Taizemē, kur sacensības norisināsies oktobra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!