Viens no pēdējiem "auto24 Rally Estonia 2011" pieteikumiem saņemts no bijušā WRC pilota, pagājušā gada Igaunijas rallija uzvarētāja Marko Martina, kurš kārtējo reizi nolēmis iesēsties rallija automašīnā un piedalīties sacensībās, portālu "Delfi" informēja orgnizatoru preses dienests.

Arī šogad Marko Martins kopā ar stūrmani Kristo Krāgu startēs ar "Ford Focus WRC 03" automašīnu, bet šoreiz viņiem sagaidāma krietni vien nopietnāka konkurence nekā pērn – Martina pretinieki būs šāgada pasaules čempionāta dalībnieki, zviedrs Mads Ostbergs ("Ford Fiesta WRC") un ziemeļīrs Kriss Mīke ("MINI WRC"), Latvijas ekipāža Ivars Vasaraudzis/Mareks Stirna ("Mitsubisgi Lancer WRC 05") un igauņi Georgs Gross/Raiko Molders ("Ford Focus WRC 08"). Kopumā uz starta sagaidāmas sešas dažādu paaudžu WRC klases automašīnas.

"Marko Martina piedalīšanās "auto24 Rally Estonia" ir laba ziņa ikvienam rallija līdzjutējam," uzskata sacensību direktors Urmo Āva. "Organizatoriem tas nozīmē lielāku publicitāti, sīvākas sacensības un lielisku iespēju iepazīstināt Eiropu ar Igauniju. Tā kā Marko startēs, pastāv laba iespēja, ka rallija uzvarētāju tituls paliks Igaunijā."

Vieni no pēdējiem Igaunijas rallijam pieteicās arī WRC kopvērtējuma sestās vietas īpašnieki Mads Ostbergs/Jonass Andersons, taču viņiem svarīgāka par uzvaru šajā rallijā būs gatavošanās nākamajam pasaules čempionāta posmam Somijā.

"Protams, mēs cīnīsimies par uzvaru," saka Ostbergs. "Taču mēs strādāsim pie dažādiem mašīnas regulējumiem, jo mūsu mērķis ir pēc iespējas labāk sagatavoties Somijas rallijam. Labi, ka Igaunijā startēs arī Kriss Mīke un arī Marko Martins, tas nozīmē, ka būs laba sacīkste."

Jau ziņojām, ka "auto24 Rally Estonia" pieteikušās astoņas FIA "Junior Academy" ekipāžas, kā arī tādas rallija zvaigznes kā Jari Ketomā un Tonijs Gārdemeistars, savukārt vēsturisko jeb "Historic" automašīnu ieskaitē piedalīsies pašreizējā "Ford" rūpnīcas komandas pilota Jari-Mati Latvalas tēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!