Foto: PA Images/Scanpix/LETA

"Red Bull" F-1 komandas konsultants Helmūts Marko ļoti skarbi izteicies par "Force India" komandas pilota Estebana Okona un Maksa Verstapena sadursmi Brazīlijas "Grand Prix" posmā.

Okons, kuru Verstapens bija apdzinis par apli, izraisīja avāriju ar holandiešu pilotu, kurš ar to zaudēja pirmo pozīciju un finišēja otrais aiz šāgada pasaules čempions Lūisa Hamiltona ("Mercedes").

"Puisis, kam ir līgums ar "Mercedes" un kurš zaudē apli, izsit no trases sacensību līderi un tiek cauri ar 10 soda sekundēm? Ko vēl es te varu piebilst? Es neko tādu iepriekš neesmu redzējis, tas ir smieklīgi," Marko izteicies intervijā raidsabiedrībai OFR. "Ja tu zaudē apli, nav jēgas iesaistīties cīņā."

"Ar savu bezatbildīgo uzvedību Okons atņēma mums lielisku uzvaru. Šis idiotisms sabojāja Maksa fantastisko sacīksti," piebilda "Red Bull" komandas pārstāvis. "Tas ir neticami. es nespēju to saprast."

Marko piekrīt arī bijušais F-1 pilots Žaks Vilnēvs. "Okons kļūdījās, viņš rīkojās ārkārtīgi muļķīgi," kanādiešu autosportisti citē portāls "F1i". "Visi to redzēja, bet viņš pat neatvainojās rācijā. Pieļaujot kļūdu, mums ir jāatrod sevī spēks atzīt visiem, ka mums nebija taisnība, bet viņš nekad nav vainīgs. Okons nemācās no savām kļūdām. Pēdējo divu sezonu laikā viņš bieži bijis iesaistīts šādos incidentos, bet ne reizi nav atzinis savu kļūdu. Kāpēc vajadzēja traucēt līderim un riskēt ar tik neapzinīgu manevru?"

Kā ziņojām, pēc sacīkstes sarūgtinātais Verstapens attiecības ar Okonu noskaidroja ar spēka palīdzību un par to holandietis tika sodīts ar sabiedriski derīgo darbu.

Jāpiebilst, ka arī Maksa Verstapena tēvs Joss savulaik piedzīvoja līdzīgu drāmu, kad viņu no sacīkstes tajā pašā Interlagosas trasē 2001. gadā izsita kolumbietis Huans Pablo Montoija, kā redzams F-1 apkopotajā video.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!