Foto: AFP/Scanpix/LETA

Seškārtējais pasaules čempions motošosejā prestižākajā "MotoGP" klasē Marks Markess neatgriezīsies trasē uz šīs sezonas pēdējiem diviem posmiem, paziņojusi spāņa pārstāvētā komanda "Honda".

27 gadus vecais Markess, kurš ir pēdējo četru gadu čempions, jūlijā sezonas pirmajā posmā salauza roku un kopš tā laika nav piedalījies sacensībās.

Augusta beigās tika paziņots, ka Markess nestartēs vēl 2-3 mēnešus, tādējādi jau tobrīd viņam zuda izredzes uz titula aizstāvēšanu.

Markesa prombūtnē 12 aizvadītajos posmos uzvaras svinējuši deviņi dažādi braucēji. Divus posmus pirms sezonas beigām kopvērtējuma līderis ir Markesa tautietis Hoans Mirs, kurš jau šajā nedēļas nogalē var nodrošināt savu pirmo "MotoGP" titulu.

Markess trasē atgriezīsies nākamajā sezonā, kad sportistiem paredzēti 20 posmi.

Ar sešiem tituliem viņš atpaliek tikai no itāļiem Valentīno Rosi un Džakomo Agostīni, kuri attiecīgi savu septīto un astoto titulu izcīnīja 2009. un 1975.gadā.

Markess ir seškārtējs pasaules čempions un iepriekšējo četru gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013.gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Tāpat Markesam ir pa vienam titulam "Moto2" klasē un 125 kubikcentimetru klasē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!