Foto: AFP/Scanpix

Austrāliešu pilots Marks Vēbers pēc šīs sezonas tomēr atvadīsies no F-1 un pievērsīsies citām autošosejas sacensībām, ziņo ārzemju mediji.

Jau šīs sezonas sākumā, pēc skandalozās Malaizijas "Grand Prix" sacīkstes, izskanēja baumas, ka Markam Vēberam šī būs pēdējā sezona F-1 čempionātā, taču vēl šīs nedēļas sākumā daži autosporta mediji ziņoja, ka austrālietis panācis vienošanos ar "Red Bull" komandu un brauks tajā arī nākamgad.

Taču ceturtdien Vēbers izplatīja paziņojumu, ka 2014. gada sezonā pievienosies "Porsche" dalībai tās "LMP1" Lemānas autošosejas programmā.

F-1 Vēbers debitēja 2002. gadā "Minardi" komandā, bet 2008. gadā pievienojās "Red Bull" vienībai, kuras sastāvā guvis savus lielākos F-1 panākumus. Austrāliešu pilots uzvarējis deviņos "Grand Prix" posmos un 15 sacīkstēs uzrādījis ātrāko apļa laiku.

Pēc Vēbera aiziešanas atbrīvosies otra pilota vieta "Red Bull" komandā, un par vienu no galvenajiem pretendentiem uz to tiek uzskatīts soms Kimi Raikonens, kurš pārstāv "Lotus" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!