Foto: ERC MEDIA

Jaunajam Latvijas pilotam Mārtiņam Seskam šogad pasaules junioru rallija čempionātā (JWRC) būs 12 konkurentu, liecina publiskotais dalībnieku saraksts.

JWRC šosezon startēs 13 braucēji no 10 valstīm; ar diviem pilotiem būs pārstāvēta Igaunija un Vācija. Visi brauks ar identiskām "Ford Fiesta R2" klases automašīnām, ko apkalpos Lielbritānijas komanda "M-Sport". Čempions iegūs iespaidīgu balvu — R5 klases rallija mašīnu un 200 sacīkšu riepas. JWRC risināsies sešos posmos, kas notiks pasaules rallija čempionāta (WRC) etapu ietvaros.

vairāki no dalībniekiem JWRC startēs atkārtoti, to vidū pagājušā gada vicečempions, zviedrs Deniss Rodstrēms un igaunis Kens Torns. Kā zināms, 19 gadus vecais Mārtiņš Sesks ir 2018. gada Eiropas junioru čempions. JWRC startēs arī Mārtiņa iepriekšējās sezonas komandas biedrs "Opel" vienībā un Eiropas vicečempions Toms Kristensons.

Pārliecinoši lielākā daļa braucēju ir no Eiropas, "pārējo pasauli" pārstāv amerikānis Šons Džonsons un paragvajietis Fabricio Zaldivars. Pēdējam tā būs debija vecajā kontinentā, kamēr Džonstons jau iepriekšējo sezonu aizvadīja Eiropā.

"Ar 13 braucējiem no 10 dažādām valstīm trīs kontinentos mūsu čempionāts iegūst patiešām globālu vērienu un mums pievienojies vairāk Eiropas un nacionālo čempionu nekā iepriekš!" priecājas JWRC menedžeris Macejs Voda. "Šiem jaunajiem puišiem braukšana sagādā prieku, un arī balva ir līdz šim lielākā — jaunā "Ford Fiesta R5" rallija mašīna, kas šovasar tiks prezentēta, un krietns daudzums "Pirelli" riepu."

2019. gada JWRC dalībnieki:
Rauls Badiu (Rumānija)

Šons Džonstons (ASV)

Niko Knakers (Vācija)

Toms Kristensons (Zviedrija)

Enriko Oldrati (Itālja)

Rolands Poms (Igaunija)

Deniss Rodstrēms (Zviedrija)

Mārtiņš Sesks (Latvija)

Hans Solanss (Spānija)

Juliuss Tanerts (Vācija)

Kens Torns (Igaunija)

Toms Viljamss (Lielbritānija)

Fabricio Zaldivars (Paragvaja)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!