Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komanda "Marussia" Krievijas posmā startēs ar vienu sacīkšu auto, tādējādi izrādot cieņu šaušalīgajā avārijā cietušajam Žilam Bjanki, vēsta "autospot.com".

Krievijas "Grand Prix" sacensību laikā Bjanki formula ar 17 numuru atradīsies boksos. "Marussia" komandu šajā posmā pārstāvēs tikai Makss Čiltons, lai arī sākotnēji bija paredzēts, ka Aleksandrs Rossi varētu aizvieto Bjanki.

"Komanda jūtas pārliecināta, ka šajās sacensībās jāpiedalās ar vienu mašīnu, jo tas piedienas šī brīža smagajai situācijai," teikts komandas paziņojumā.

Tikmēr Čiltons atzina, ka ir satriekts par to, kas noticis ar Bjanki. "Atbalsts no F-1 ģimenes bijis neaprakstāms un vienīgais, ko šobrīd varam darīt, ir atbalstīt Žila ģimeni šajā sarežģītajā laikā. Šī būs ļoti emocionāla nedēļas nogale visai komandai, bet mēs centīsimies to aizvadīt, lai turpinātu lūgties par Žilu," sacīja Čiltons.

Kā ziņojām, Bjanki Japānas "Grand Prix" noslēgumā slapjajā trasē nenovaldīja savu bolīdu, tas izbrauca no trases un ietriecās apkalpes traktorā, kas tobrīd evakuēja pie drošības apmales esošo Adriana Zutila "Sauber" formulu Pēc šīs avārijas sacīkste tika apturēta, bet 25 gadus vecais franču pilots steidzami nogādāts slimnīcā. Viņam izdarītas divas operācijas. braucēja stāvoklis šobrīd ir kritisks, taču stabils. Sportists joprojām atrodas intensīvās terapijas nodaļā un viņš guvis difūzu aksonu traumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!