Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pilots Felipe Masa no Brazīlijas ir pārliecināts, ka spēs sezonas otrajā pusē uzrādīt sniegumu, kas viņam ļaus tikt pie jauna līguma ar "Ferrari" komandu.

Šīs sezonas F-1 čempionāta pirmā puse brazīlietim nav bijusi veiksmīga. Masa ticis pie punktiem vien piecos no 11 aizvadītajiem braucieniem, turklāt viņa labākais rezultāts ir ceturtā vieta Lielbritānijas "Grand Prix" posmā.

Masas sniegums licis viņa pārstāvētās komandas "Ferrari" vadībai uzsākt brazīlieša aizstājēja meklējumus. Tiek ziņots, ka uz vietu slavenajā komandā pretendē soms Kimi Raikonens ("Lotus"), meksikānis Serhio Peress ("Sauber"), vācietis Niko Hilkenbergs un brits Pols di Resta (abi "Force India").

Tomēr Masa uzsver, ka jau sācis sarunas ar komandu par līguma pagarināšanu.

"Esmu par sevi pārliecināts. Sarunas par līguma pagarināšanu turpinās jau kādu laiku. Kamēr darījums nav noslēgts, nekas nemainās," norāda Masa, uzsverot, ka viņa uzrādītie rezultāti turpina uzlaboties. "Man jābūt gatavam un čempionāta otrajā pusē sekmīgi jānoslēdz ikviens no braucieniem."

Šīs sezonas pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem Masa ar izcīnītiem 25 punktiem ierindojas vien 14.vietā.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!