Foto: Publicitātes foto

Latviešu motosportists Matīss Karro pēdējā vizītē pie ārsta saņēmis ļoti pozitīvas ziņas – sportistam atļauts atsākt treniņus un braukt ar motociklu, informē komandas preses dienests.

Kā zināms, īsi pirms sezonas sākuma Karro treniņā pēc viena no piezemējumiem savainoja plaukstu. Ārsti sportistam konstatēja iekšējās locītavas lūzumu. Karro tika veikta operācija, rokā ievietojot metāla plāksni un uzlikot 15 šuves. Ceturtdien Karro atkārtoti devās pie ārsta, kurš, apskatot roku, secināja, ka viss ir sadzijis un sportists drīkst atsākt treniņus.

Matīss ar humoru atklāja, kāpēc roka tik ātri un galvenais labi sadzija. "Lai arī man ar ģipsi bija jāstaigā visu laiku, noņēmu nost, jo tas man apnika. Bija grūti uzvilkt džemperi un jaku," jokojot saka Matīss. "Protams, pakonsultējos ar fizioterapeitu, kurš to atļāva, tikai bija jāievēro lietas, kuras nedrīkstēju darīt, piemēram, braukt ar riteni. Kad gāju pie ārsta, uzliku ģipsi, lai viņš redz, ka tas nav nekur pazudis. Biju patīkami pārsteigts, ka ārsts pēc pārbaudēm bija izbrīnīts par to, cik labi man roka ir sadzijusi."

"Pēc vizītes ārsts, kurš ir ārstējis daudzus motobraucējus, man atļāva atsākt treniņus. Protams, rīt jau nesēdīšos uz mocīša, bet nedēļas nogalē varbūt jau izbraukšu. Tagad man rokai jāiegādājas speciāls sargs, kas vēl sākumā roku noturēs stingri," skaidro Karro.

Pagaidām Matīss vēl nezina, vai startēs nākamajā pasaules čempionāta posmā. "Jā, tagad esmu vairāk motivēts, gribasspēks ir lielāks, bet es braukšu ar galvu… Apzinos, ka tagad būs ļoti vienkārši atkal gūt traumu, tāpēc sākumā treniņos braukšu lēni un ar izjūtām," atzīst sportists. "Lai arī ļoti gribas braukt jau nākamajā posmā, ir jāpadomā ar vēsu galvu un jāizvērtē savas spējas. Ja roka nesāpēs un viss būs kārtībā, tad braukšu, bet, ja kaut kas traucēs, tad neriskēšu un gatavošos nākamajiem posmiem. Šoreiz neskriešu pa galvu un pa kaklu, bet vadīšos pēc sajūtām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!