Viens no vadošajiem Latvijas motokrosa braucējiem Matīss Karro nākamsezon vairāk koncentrēsies uz Anglijas čempionātu, kura uzvarētāja tituls pašam būs jāaizstāv, un pasaules meistarsacīkstēs būs redzams retāk, informē sportista preses dienests.

"Šobrīd primārais uzstādījums nākošai sezonai man ir dalība Anglijas čempionātā, kur man būs jāaizstāv šajā sezonā iegūtais čempiona tituls un otrs Anglijas sacensību seriāls, nacionālais čempionāts," savus nākotnes plānus atklāj Karro. "Noteikti piedalīšos arī sacensībās Latvijā, kur turpināšu iepriecināt savus fanus. Šobrīd pasaules čempionāta tēma ir nedaudz atbīdīta malā, jo komandas mērķis sezonai ir abi Anglijas čempionāti. Man ir iespēja startēt pasaulē, bet tas ir jādara pašam par saviem līdzekļiem. Tā kā tas ir vairāk par 100 tūkstošiem eiro un šobrīd vēl neesam sameklējuši atbalstītājus, protams, tēma par pasaules čempionātu ir jāatliek. Cerības nostartēt kaut vai dažos PČ posmos nav atmestas, tāpēc būšu ļoti priecīgs, ja atradīsies kāda iespēja un reāli palīdzēt griboši un varoši cilvēki vai uzņēmumi, kuri spēs man šīs nākamās sezonas ieceres realizēt."

Nākamsezon Latvijas sportists pārstāvēs britu "MVR-D Honda" komandu, kurā Karro sāka startēt pasaules čempionātā, toreiz vēl MX2 klasē. "No vienas puses, protams, ir žēl pamest "STR KTM" komandu, bet nekas nav mūžīgs un arī šai sadarbībai pienāca loģiskas beigas," atzīst sportists. "No otras puses, esmu priecīgs nākošajā sezonā būt atpakaļ tieši "MVR-D Honda", jo komanda un cilvēki tai apkārt ir pazīstami, turklāt bija labs piedāvājums no komandas šefa, ar kuru arī ārpus motokrosa esam labi draugi, un piekritu nākošajā sezonā startēt šajā komandā."

Runājot par aizvadīto komandu, Matīss Karro lielāko gandarījumu pauž to, ka šosezon izdevies iztikt bez smagiem savainojumiem, kas pamatīgi ietekmēja viņa sportiskās gaitas pirms gada.

"Sezona bija interesanta, pats esmu priecīgs, ka pa ilgiem gadiem sezonu esmu aizvadījis bez nopietnām traumām, dēļ kurām nav iespējams iziet uz starta," saka Matīss. "Nobraukt pilnu sezonu bez traumām ļoti palīdz gatavoties jaunajai sezonai, kaut vai tāpēc, ka laicīgi varu sākt pilnvērtīgi trenēties un traumu dēļ neizlaist pilno treniņu ciklu. Protams, sezonas laikā šādas tādas ķibelītes ir bijušas, sasitumi, mazi mežģījumi, bet tās jau tādas "līdz kāzām sadzīs" traumas. Arī Nāciju kausā Ķegumā guvu rokas traumu, bet tās emocijas un viss tur notiekošais ņēma virsroku pār sāpēm. Mēs tur visi džeki komandā - Roberts Justs un Pauls Jonass - bijām kā no lazaretes, bet neviens negribēja pievilt otru un fanu tūkstošus trases malā. Arī trīspadsmitā vieta pasaules čempionāta kopvērtējumā ir vērā ņemams panākums, par kuru esmu ļoti priecīgs, turklāt, šī sezona pasaulē ir bijusi veiksmīgākā manā karjerā, gluži kā Anglijā, kur kļuvu par čempionu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!