Foto: AFP/Scanpix

F-1 čempiona Fernando Alonso "McLaren" formulai Barselonas testu laikā esot radušās vadāmības problēmas, kas, iespējams, bijušas par iemeslu avārijai, atzinusi britu komanda.

Lai gan sākotnēji "McLaren" kategoriski noliedza jebkāda tehniska defekta klātbūtni šajā avārijā, tagad komanda ir atzinusi, ka Alonso testu laikā īsi pirms negadījuma esot pieminējis "smagu stūrēšanu", vēsta ārzemju mediji.

Spānijas vadošais sporta izdevums "Marca" norāda, ka šis komandas atzinums izskaidro, kāpēc Alonso formulas stūre pirms avārijas bijusi pagriezta pa labi. Laikraksts publicējis divas fotogrāfijas, kurās redzams, ka Džensona Batona formulas stūre konkrētajā trases līkumā ir praktiski taisni, kamēr Alonso stūre ir sagriezta pa labi.

Alonso avārija testos izsauca plašu rezonansi, lielākoties tāpēc, ka "McLaren" komanda nesniedza nekādus komentārus un izskaidrojumus par notikušo, kas deva vietu baumām un minējumiem. Arī F-1 eksperti šo avāriju nodēvēja par "dīvainu".

"Es saprotu, ka tam ir grūti noticēt, taču mēs joprojām nezinām, kāpēc viņš avarēja," Malaizijā, kur komanda gatavojas nākamajam F-1 čempionāta posmam, medijiem izteicies komandas vadītājs Ēriks Buijē. "Es apsolu, ka jums nekas netiek slēpts."

Kā zināms, šīs avārijas sekas bija smadzeņu satricinājums, kā dēļ ārsti Alonso aizliedza piedalīties F-1 sezonas atklāšanas posmā Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!