Foto: Publicitātes foto

"McLaren" F-1 komandas vadība norādījusi, ka arī turpmāk neliegs saviem pilotiem savstarpēji sacensties trasē un neizmantos komandas pavēles, vēsta ārzemju mediji.

Kā zināms, Bahreinas posma laikā Peress vairākkārt centās apdzīt savu komandas biedru un kontakta cīņā pat nedaudz apskādēja viņa auto, un Batons pa radio lūdza komandu nomierināt meksikāņu pilotu. Arī Peress pēc finiša atzina, ka esot braucis pārāk agresīvi.

Abi "McLaren" komandas piloti Džensons Batons un Serhio Peress ir izrunājuši situāciju, kāda radās Bahreinas "Grand Prix" sacīkstes, laikā, kad Peress centās apdraudēt sava pieredzējušā komandas biedra pozīciju

Pārrunas notika aiz slēgtām durvīm un ar "McLaren" komandas vadības līdzdalību.

"Vakar notika svarīgas pārrunas ar Čeko (Serhio Peresu), un mēs visu noskaidrojām." savā "Twitter" blokā vēsta Batons, kurš pēc Bahreinas "Grand Prix" bija nikns uz savu kolēģi par agresīvo braukšanas manieri.

"Džensonam un Čeko bija iespēja mums izstāstīt savu redzējumu un tad mēs viņiem izteicām komandas nostāju," intervijā izdevumam "Autosport" izteicies "McLaren" komandas sporta direktors Sems Maikls. "Mūsu pozīcija ir ļoti vienkārša: "McLaren" abien saviem pilotiem savstarpēji sacensties, bet braucējiem ir jārespektē mūsu uzticība un viņi nedrīkst komandu pievilt."

"Čeko bija saprotami apmierināts ar savu rezultātu Bahreinā, taču tai pašā laikā atzina, ka brīžiem bijis pārāk tuvu kritiskajai līnijai," piebilst Maikls. "Arī Džensons atzina, ka sacīkstes laikā brīžiem uz notiekošo ir reaģējis pārāk skarbi."

"Komanda ir gatava pieņemt šādas situācijas, jo mēs neizmantojām komandas pavēles ne pret vienu no pilotiem, lai gan redzējām, ka viņu savstarpējā cīņa kļūst arvien intensīvāka," saka komandas sporta direktors. "Taču tas ir veids, kā "McLaren" saprot autosportu. Viens no spilgtākajiem momentiem F-1 vēsturē ir tas, kā 80. gadu beigās trasē cīnījās divi "McLaren" piloti Airtons Senna un Alēns Posts, un Rons Deniss arī toreiz neizteica nekādas komandas pavēles un stratēģijas. Arī Džensons un Lūiss [Hamiltons] ir cīnījušies, un lai gan tas brīžiem lika mums nervozi kost pirkstos, komanda neiejaucās. Un tas bija pareizi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!