Foto: McLaren

"McLaren" F-1 komanda un tās spāņu pilots Fernando Alonso kopā ar britu kolēģi Dženosnu Batonu varētu izlaist 2016. gada sezonu, ja neizdosies sagatavot konkurētspējīgu tehniku, vēsta ārzemju mediji.

Kā zināms, šī "McLaren-Honda" komandai bija ļoti smaga sezona, cīnoties ar tehniskām problēmām visa gada garumā un saņemot neskaitāmus starta vietu sodus par spēka agregātu nomaiņām. Sezonas pēdējā posmā, Abu Dabi "Grand Prix" laikā "McLaren" priekšsēdētājs Rons Deniss pat pieļāva, ka nākamo sezonu savulaik titulētā komanda varētu arī izlaist.

Runājot ar raidsabiedrību BBC, austrāliešu pilots Marks Vēbers apstiprināja, ka Fernando Alonso varētu pieņemt ideju par sezonas izlaišanu, lai sagatavotu konkurētspējīgu tehniku 2017. gadam, tā ietaupot ievērojamus līdzekļus.

"Ja lietas nevirzās tā, kā viņš grib, Alonso var radīt spriedzi visā komandā. Viņam ļoti nepatīk zaudēt," norāda Vēbers, kurš ir spāņu pilota labs draugs. "Dodiet viņam uz divām vai trim dienām testēt bolīdu un ja tas nebūs konkurētspējīgs, domāju, viņš varētu izlaist nākamo sezonu."

Fernando Alonso sākotnēji izvairījās no komentāriem par Rona Denisa izteikumiem, taču norādīja, ka izlaist sezonu neesot viņa plānos, lai gan neko nevarot iepriekš paredzēt. "Es to nevaru apgalvot par 100%," izteicās spāņu pilots. "Redzēsim, kā viss attīstīsies, taču manos plānos nav sezonas izlaišana. Taču tāpat skaidrs, ka mans mērķis ir uzvarēt vai vismaz cīnīties par augstām pozīcijām."

2015. gada Konstruktoru kausa izcīņā "McLaren" komanda ar 27 punktiem ierindojās priekšpēdējā, devītajā vietā. Pilotu vērtējumā Džensons Batons ieņēma 16., bet Alonso - 17. vietu.

"McLaren" ir otra vecākā F-1 komanda čempionātā aiz "Ferrari". "Karaliskajās" autosacīkstēs tā iesaistījās 1966. gada sezonā un kopš tā laika nav izlaidusi nevienu F-1 čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!