Foto: McLaren

Britu autoražotāju kompānija "McLaren" 2014. gadā piedzīvojusi rekordlielus finansiālos zaudējumus, vēsta ārzemju mediji.

2013. gadu "McLaren" noslēdza ar 16 miljonu dolāru lielu peļņu, bet 2014. gadā piedzīvoja zaudējumus 25 miljonu dolāru apmērā, ko lielā ietekmēja F-1 komandas vājie rezultātu un iespaidīgā 15 miljonu dolāru kompensācija komandas bijušajam vadītājam Martinam Vitmāršam, ziņo respektablais finanšu izdevums "Forbes". Vēl "McLaren" bija jāatmaksā 54 miljonu dolāri vācu kompānijai "Daimler" par atteikšanos no "Mercedes" dzinējiem par labu "Honda".

Ienākumu samazināšanās saistīta ar sponsorēšanas apjoma samazināšanos, kā arī ar salīdzinoši mazāku prēmiju no F-1 čempionāta rīkotājiem. Kā zināms, F-1 komandas no čempionāta organizatoriem sezonas beigās atbilstoši izcīnītajiem punktiem saņem naudas prēmijas.

Kompānijas priekšsēdētājs Rons Deniss gan paziņojis, ka 2015. gadu "McLaren Technology Group" varētu noslēgt ar peļņu, neskatoties uz F-1 komandas katastrofālo sniegumu šajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!