Foto: McLaren

Tehnisku problēmu dēļ "McLaren" F-1 komanda testus Barselonas trasē spiesta aizturēt līdz sestdienai, vēsta ārzemju mediji.

Ceturtdien testu laikā Džensona Batona bolīdam sabojājās kinētiskās enerģijas ģeneratorā. Britu pilots uz to brīdi bija paguvis veikt 21 apli un uzrādīja sesto labāko apļa laiku.

"Bijām spiesti apturēt darbu, kad atklājām problēmu kinētiskās enerģijas ģeneratorā - šīs detaļas nomaiņa noveda pie neplānotas dzinēja maiņas un tas nenotiks ātrāk par šodienas sesijas beigām," izdevums "Autosport" citē "Honda" attīstības nodaļas vadītāju Jasuhisu Arai. "Lai izvairītos no kļūmes, šis komponents mums ir jāpārbauda, un diemžēl gatavo detaļu saņemsim tikai sestdien. ja piektdien turpināsim darbu trasē, nav izslēgta problēmas atkārtošanās."

"Šādas situācijas ir neatņemama testu sastāvdaļa, taču mēs centīsimies izdarīt visu nepieciešamo, lai rīt Fernando [Alonso] un komanda varētu aizvadīt produktīvu testu dienu," viņš saka. "Kad detaļa būs gatava, ceru, abi piloti varēs veikt pietiekamu apļu skaitu, jo sestdien pie bolīda stūres sēdīsies Džensons, bet nākamajā dienā - Alonso."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!