Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Rallija komisijas (RK) ilggadējais vadītājs Jarmo Mahonens gatavojas atstāt šo posteni, lai atgrieztos un ieņemtu augstu posteni dzimtenē, ziņo somu mediji.

Augsto posteni FIA Mahonens ieņem kopš 2012. gada.

Pēc izdevuma "Helsingin Sanomat" rīcībā esošās informācijas, Mahonens vēlas pacīnīties par vietu Somijas Automobiļu federācijas (AKK-Motorsport) valdē. Prezidenta vēlēšanas šajā organizācijā notiks ģenerālās asamblejas laikā novembrī.

Pašreizējais AKK-Motorsport prezidents Juhani Pekari nevēlējās komentēt Mahonena potenciālo iesaistīšanos vēlēšanās, bet izpilddirektors Tatu Lehmuskallio apstiprināja, ka esot dzirdējis par šo kandidatūru. "Viņš pārceļas no Ženēvas, taču ir vēl arī citi kandidāti. Visādā ziņā, es nenosaku izvēli," viņš izteicās sarunā ar "Helsingin Sanomat".

FIA RK pārziņā ir arī pasaules rallija čempionāta (WRC) rīkošana, un Mahonens uzskata, ka šajā seriālā viss ir kārtībā. "Pasaules čempionāts tagad izskatās labi un jaunās rallija mašīnas ir tieši tādas, kā FIA gribēja," izteikusies FIA amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!