Foto: M-Sport

Meksika ir atteikusies no garākā ātrumposma pasaules rallija čempionāta (WRC) jaunākajā vēsturē - 80 kilometrus gadā Gvanahuato posma, liecina rīkotāju publiskotā sacensību dokumentācija.

"Man prieks, ka šo ātrumposmu izmēģinājām, un esmu pārliecināts, ka mēs varētu to atkal noorganizēt," izdevumam "Autosport" atzinies Meksikas WRC rallija direktors Patriks Sabervils. "Taču mēs to vairs nedarīsim, noteikti nē."

Pagājušā gada Meksikas WRC rallija "Guanajuato" ātrumposmā uzvarēja francūzis Sebastjens Ožjērs, kurš to veica 48 minūtēs un 6,8 sekundēs, tuvāko sekotāju - somu Jari-Mati Latvalu - apsteidzotpar 25 sekundēm.

Tagad garākais šo sacensību ātrumposms būs 54 kilometrus garais "El Chocolate", kas tiks aizvadīts divreiz.

Lielāku uzmaību Meksikas WRC rallija organizatori tā vietā sola pievērst skatītājiem, lai sasniegtu 500 tūkstošu līdzjutēju skaitu. "Šis ir ievērojams mērķis, un mums bija jāatrod veidi, kā sagādāt viņiem ērtākas sacensības," piebilst sacensību direktors. "Līdz ar to esam pārveidojuši skatītāju informāciju, gan drukāto, gan to, kas attiecas uz ceļu norādēm, lai būtu vieglāk visu saprast un atrast. Uzlaboti arī piekļuves ceļi un mēs lielu uzmanību esam veltījuši tam, lai būtu skatītājiem draudzīgāks rallijs."

Meksikas rallijs, kas notiks no 9. līdz 12. martam, ir trešais 2017. gada WRC čempionāta posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!