Foto: Daimler/Hoch Zwei

Luisam Hamiltonam izcīnot uzvaru un Niko Rosbergam finišējot otrajā vietā, viņu pārstāvētā "Mercedes" komanda Krievijas "Grand Prix" izcīņā jaunajā Soču trasē priekšlaicīgi nodrošinājusi 2014. gada F-1 Konstruktoru kausu.


Dramatiskākais sacensību moments notika pirmajos līkumos pēc starta, kad Rosbergs centās apdzīt "pole position" īpašnieku Hamiltonu, tomēr pirms līkuma sabloķēja riteņus un turpinājumā nācās noīsināt līkumu. Lai gan šķita, ka Rosbergs tiks cauri vien ar pozīcijas atdošanu savam komandas biedram, vācietis jau pirmā apļa beigās devās pitstopā, jo pēc riteņu sabloķēšanas un iegūtā nodiluma formulai radās pārāk lielas vibrācijas.

Rosbergam tas bija vienīgais pitstops visā sacīkstē un arī pārējie līderi riepas nomainīja tikai vienreiz. Tomēr Hamiltonam tas pavēra brīvu ceļu pretī uzvari.

"Williams" komandas pilots Valteri Botass sākotnēji neļāva Hamiltonam tālu atrauties, taču līderu plānotie pitstopi 27. un 28. aplī daudz ko mainīja. Kamēr Hamiltons saglabāja pirmo pozīciju arī pēc riepu nomaiņas, Botass zaudēja laiku aiz Sebastjana Fetela ("Red Bull"), kurš savu pitstopu veica vēlāk un uz kādu laiku bija nokļuvis otrajā vietā.

Kad 31. aplī arī Fetels devās pēc jaunām riepām, Botass jau bija tālu aiz Hamiltonam, turklāt pa to laiku viņu bija noķēris Rosbergs, kuram padevās slikts sacīkšu sākums, taču gluži labs turpinājums. Rosbergs ātri tika Botasam garām un izcīnīja otro vietu, tā arī otro reizi neiebraucot pitstopā, atstājot Botasu trešajā vietā. Soms pirmo reizi karjerā uzrādījis sacensību ātrāko apli.

"Mercedes" šī bija jau devītā dubultuzvara 2014. gadā un rezultātā priekšlaicīgi nodrošināta uzvara komandu ieskaitē.

Aiz pjedestāla Krievijas posmā palika "McLaren" komandas braucēji Džensons Batons un Kevins Magnusens.

Mājinieks Daņils Kvjats ("Toro Rosso") startēja no piektās pozīcijas, tomēr sacīkstē nebija ne tuvu tik ātrs un vienu pēc otras zaudēja pozīcijas, vēlāk izkrītot arī no cīņas par punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!