Foto: Williams

Soms Valteri Botass šosezon būs F-1 čempiona Lūisa Hamiltona pārinieks "Mercedes" komandā, paziņojusi "Williams" F-1 komanda.

Kā ziņojām, neilgi pēc uzvaras 2016. gada F-1 čempionātā "Mercedes" komandas vācu pilots Niko Rosbergs paziņoja, ka atvadās no "karaliskās" autosporta klases.

Botasam bija noslēgts līgums ar "Williams" F-1 komandu, taču tā 27 gadus veco somu pilotu atbrīvojusi no saistībām, lai viņš varētu pievienoties vienai no spēcīgākajām F-1 komandām. Botasa vietā "Williams" atkal pārstāvēs brazīlietis Felipe Masa, kurš pēc aizvadītās sezonas aizgāja no F-1.

"Ņemot vērā situācijas attīstību, es Valteri novēlu visu to labāko "Mercedes" komandā, savukārt, kad man tika lūgts palīdzēt "Williams" 2017. gadā, nolēmu, ka būtu pareizi, ja es pieņemtu viņu priekšlikumu," BBC citē pieredzējušo brazīlieti, ar kuru esot parakstīts līgums uz vienu sezonu.

"Felipe vienmēr ir bijis ļoti iemīļots mūsu komandā, turklāt viņš tik un tā gribēja 2017. gadā kaut kur startēt, kas apliecina, ka viņš nav zaudējis sacensību garu," "Williams" komandas izplatītajā paziņojumā citētā tās vadītāja Klēra Viljamsa. "Valteri tika dota unikāla iespēja pievienoties Konstruktoru kausa ieguvējiem, un mēs no savas puses darījām visu, lai šī pāreja notiktu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!