Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Mercedes" vienības piloti Valteri Botass un Lūiss Hamiltons piektdien Barselonas trasē bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta piektā posma – Spānijas "Grand Prix" – treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Pirmajā sesijā ātrākais bija soms Botass, kurš trasi veica vienā minūtē un 18,148 sekundēs. Savukārt Hamiltons savā ātrākajā aplī bija 0,849 sekundēm lēnāks.

Tikmēr trešo ātrāko laiku uzrādīja "Ferrari" vācu pilots Sebastjans Fetels, kurš atpalika 0,950 sekundes. Tālāk bija "Red Bull" vienības nīderlandiešu braucējs Makss Verstapens, piektais bija "Ferrari" pārstāvošais soms Kimi Raikonens, bet pirmo sešinieku noslēdza "McLaren" spāņu pilots Fernando Alonso.

Savukārt otrajā sesijā ātrākais bija Hamiltons, kura labākais apļa laiks bija viena minūte un 18,259 sekundes. Otrais bija austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull" vienības, kurš bija 0,133 sekundes lēnāks, bet trešais ātrākais aplis bija viņas komandas biedram Verstapenam, kurš no Hamiltona atpalika 0,274 sekundes.

Ceturto ātrāko laiku uzrādīja Fetels, aiz kura bija divi somi Botass un Raikonens.

Sestdien notiks vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet pašas sacensības gaidāmas svētdien.

Kopvērtējumā pirms piektā posma līderpozīcijā ar 70 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 66 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 48 punktiem ir Raikonens. Tikmēr ceturto vietu ar 40 punktiem ieņem Botass, bet piekto vietu ar 37 punktiem ieņem Rikjardo.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 114 punktiem ir "Ferrari", bet "Mercedes" ar 110 punktiem ir otrā. Trešajā pozīcijā ar 55 punktiem ierindojas "Red Bull".

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!