Foto: Tom Banks

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") 2019. gada kalendārā vairs nebūs iekļauta sacīkste Metetas trasē Beļģijā, paziņojuši seriāla rīkotāji.

"World RX" organizatori IMG un Beļģijas posma rīkotāji "Royal Union Motor de l'Entre Sambre et Meuse" (RUMESM) 19. septembrī vienojušies par sadarbības pārtraukšanu. Metetas trase "World RX" sacensības uzņēma kopš čempionāta izveidošanas 2014. gadā.

"Mēs esam ļoti lepni par to, ka Žila Tašenī vārdā nosauktā Metetas trase piecus gadus uzņēma pasaules rallijkrosa čempionāta sacensības. Šo aizraujošo nodaļu mūsu kluba vēsturē aizveram ar labi padarīta darba sajūtu un pievēršamies jauniem sporta pasākumiem," saka RUMESM priekšsēdētājs Fredijs Tašenī.

Kura valsts un trase nāks Beļģijas vietā, pagaidām nav zināms. 2019. gada "World RX" kalendāra projekts tiks izziņots vēlāk.

Kā zināms, pasaules rallijkrosa čempionāta posmu kopš 2016. gada uzņem arī Latvija, Biķernieku trase, un tieši "Neste World RX of Latvia" jau divus gadus pēc kārtas atzīts par seriāla labāko posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!