Foto: EPA/Scanpix/LETA

"KTM Tech3" vienības portugāļu motobraucējs Migels Oliveira svētdien Špīlbergas trasē izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta motošosejā piektā posma - Štīrijas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Oliveira svētdien apsteidza austrālieti Džeku Milleru ("Pramac") ar "Ducati" braucamo un komandasbiedru spāni Polu Espargaro trases pēdējā pagriezienā, iegūstot pirmo "MotoGP" sērijas posma uzvarētāja titulu Portugālei un "Tech-3" komandai.

Sacīkstēs, kuras pēc iespaidīgas avārijas saīsināja līdz sprintam 12 apļos, KTM braucējs Espargaro pēdējo apli sāka līderpozīcijās, bet viņu apsteidza Austrālijas braucējs Millers.

Abiem cīnoties par pirmo vietu, pēdējā pagriezienā Oliveira pamanījās izvirzīties pirmajā pozīcijā un uzvarēt. Millers bija otrais, bet Espargaro - trešais.

Ceturtais bija spānis Hoans Mirs ("Suzuki Ecstar"), piektais - itāļu motobraucējs Andrea Dovičiozo ar "Ducati", sestais - Alekss Rins ("Suzuki Ecstar").

Francūzis Fabio Kvartararo no "Petronas Yamaha" komandas finišēja 13. vietā, taču ar 70 punktiem viņš saglabāja vadību kopvērtējumā. 67 punkti ir Dovičiozo, bet 56 punktus iekrājis Millers.

Turpmākie divi posmi paredzēti Itālijā (13. un 20. septembrī), Spānijā (27. septembrī, kā arī 8. un 22. novembrī) un Francijā (11., 18., 25. oktobrī).

Sezonas pēdējais posms gaidāms 22. novembrī.

Pirmais sezonas etaps bija paredzēts 8. martā Katarā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ "MotoGP" sportisti meistarsacīkstes uzsāka tikai jūlija beigās Spānijas pilsētā Heresā.

Jaunais sezonas kalendārs paredz, ka šosezon notiks vismaz 14 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!