Ar aizraujošu ātrumposmu pa Varšavas pilsētas ielām sasniegts finišs 2021. gada FIA Eiropas rallija čempionāta pirmajam posmam, ko šajā nedēļas nogalē varēja baudīt Polijā. Par sacensību uzvarētāju kļuva divkārtējais ERČ čempions Aleksejs Lukjaņuks

Par sacensību galveno pavērsienu sestdien kļuva Nikolaja Grjazina izstāšanās. Tās rezultātā Alekseja Lukjaņuka un Alekseja Arnautova ekipāžai pirms svētdienas dienas sešiem ātrumposmiem bija 29,7 sekunžu pārsvars. Priekšpusdienā ekipāžai to izdevās mazliet palielināt, tomēr pēdējos četros ātrumposmos satriecošu sniegumu demonstrēja norvēģis Andreass Mikelsens.

Lai gan atstatums saruka līdz 18,4 sekundēm, ar to nebija pietiekami, lai liegtu Lukjaņukam atkārtot 2019. gada panākumu. Lukjaņuks Polijas rallijā triumfēja otro gadu pēc kārtas (2020. gadā rallijs nenotika) un izvirzījās čempionāta kopvērtējuma vadībā pirms sezonas otrā posma, kas pēc divām nedēļām risināsies Talsu un Liepājas apkārtnē.

Aiz Mikelsena trešo vietu sasniedza vietējais braucējs Miko Marciks, kurš startēja ar Latvijas komandas "Sports Racing Technologies" sagatavotu auto. Marcikam šis bija pirmais goda pjedestāls Eiropas čempionāta absolūtajā ieskaitē. Viņš par vairāk kā minūti pārspēja Nilu Solanu, Norbertu Hercigu un Efrenu Larenu, kuri noslēdza labāko sešinieku.

ERC2 ieskaitē spānim Havjēram Pardo izdevās palielināt sestdien iekrāto pārsvaru un atklāt sezonu ar uzvaru. Otrajā vietā palika zem Latvijas karoga startējošā ekipāža ar Dmitriju Feofanovu un Normundu Kokinu, kuri rallijā piedalās ar "Suzuki Swift R4" automašīnu.

ERC3 ieskaitē uzvara tika somam Sami Pajari. Vēl divus ātrumposmus pirms finiša otrajā pozīcijā atradās norvēģis Ola Nore, taču viņa mašīnu pievīla pārnesumkārba un otrā vieta nonāca Mateu Franseši rokās.

FIA Eiropas rallija čempionātā šogad ieplānoti astoņi posmi. Nākamais no tiem būs Rally Liepāja, kas no 1. līdz 3. jūlijam risināsies pa Kurzemes grants ceļiem.

RALLY POLAND REZULTĀTI
1. Lukyanuk Alexey / Arnautov Alexey Citroën C3 Rally2 1h 48min 31,3sek
2. Mikkelsen Andreas / Fløene Ola Škoda Fabia Rally2 Evo +18,4
3. Marczyk Miko / Gospodarczyk Szymon Škoda Fabia Rally2 Evo +1:54,7
4. Solans Nil / Martí Marc Škoda Fabia Rally2 Evo +3:06,2
5. Herczig Norbert / Ferencz Ramón Škoda Fabia Rally2 Evo +3:44,8
6. Llarena Efrén / Fernandez Sara Škoda Fabia Rally2 Evo +3:46,5
7. Chuchała Wojciech / Rozwadowski Sebastian Škoda Fabia Rally2 Evo +3:56,0
8. Bonato Yoann / Boulloud Benjamin. Citroën C3 Rally2 +4:11,7
9. Cais Erik / Žáková Jindřiška Ford Fiesta R5 MkII +4:16,6
10. Grzyb Grzegorz / Poradzisz Michał Škoda Fabia Rally2 Evo +4:43,1

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!