Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Formula 2" (F-2) sezonas pirmā posma otrajā sacīkstē Bahreinā Miks Šūmehers no "Prema" komandas svētdien neizmantoja pirmo stara pozīciju, bet uzvaru ar lielisku stratēģiju izcīnīja itālis Luka Gioto ("DAMS").

Jau vēstīts, ka F-2 pirmajās sacīkstēs uzvaru izcīnīja kanādietis Nikolass Latifi no "UNI-Virtuosi Racing" vienības, bet Šūmahers ierindojās astotajā vietā, kas otrajās sacīkstēs, sprintā, viņam deva pirmo starta pozīciju. To viņam neizdevās izmantot un finišu viņš sasniedza sestajā vietā.

Sprinta sacensībās braucējiem atļauts neveikt boksa apmeklējumu, taču Gioto ar savu komandu nolēma doties boksos, kas viņam sacensību otrajā daļā deva ievērojamu ātruma pārsvaru. To viņš izmantoja, apsteidzot visus priekšā esošos konkurentus un izcīnot skaistu uzvaru.

Aiz viņa ierindojās divi "DAMS" komandas braucēji – Sergio Sete Kamara un Latifi, bet Gioto komandas biedrs Gvanju Džou finišēja ceturtais.

Šūmahers, kurš šajā nedēļas nogalē bija uzmanības centrā ar savu debiju F-2, sacensību otrajā daļā netika galā ar savām nodilušajām riepām un zaudēja pozīcijas, līdz cīnījās par sesto vietu ar Niku de Vrīsu (ART).

Kopvērtējumā pēc pirmā posma divām sacensībām līderis ir Gioto ar 37 punktiem, bet Latifi ieguvis par diviem punktiem mazāk. Trešais ar 27 punktiem ir Sete Camara, savukārt Šūmahers Bahreinā izcīnīja astoņus punktus un ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!