Foto: AP/Scanpix/LETA

Austrālijas motobraucējs Džeks Millers no "Ducati Lenovo" komandas svētdien Lemānas trasē izcīnīja uzvaru motošosejas pasaules čempionāta piektā posma - Francijas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Milleram pirms šī gada maija 102 sacīkstēs bija tikai viena izcīnīta uzvara, bet tagad austrālietis finišējis pirmais divos posmos pēc kārtas.

Tieši Millers startā aizbrauca pirmais, apsteigdams kvalifikācijas uzvarētāju Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"), bet pēc austrālieša kļūdas par līderi kļuva Maveriks Vinjaless ("Monster Energy Yamaha"). Pirmajā trijniekā noritēja spraiga cīņa, taču negaisa dēļ sportistiem bija jādodas boksos mainīt motociklus ar lietum piemērotajām riepām.

No pitstopa līderpozīcijā izbrauca titulētais spānis Marks Markess ("Repsol Honda"), kamēr boksos kļūdu pieļāva Kvartararo, kurš motociklu maiņas laikā iebrauca nepareizajā vietā. Tikmēr Millers, kurš pirms spēkrata maiņas izbrauca pa granti, pārsniedza ātrumu boksu celiņā un tika sodīts ar diviem soda apļiem (trases trajektorija, kas ir lēnāka par pamatapli).

Markess pakāpeniski attālinājās no Kvartararo, tomēr izslīdēja, kas ļāva francūzim kļūt par līderi. Kvartararo nespēja aiz sevis noturēt Milleru, turklāt arī viņš saņēma soda apli par kļūdu pitstopā.

Millers iekrāja drošu pārsvaru un svinēja uzvaru, bet pirmajā trijniekā viņam pievienojās divi francūži - Žonatans Zarko ("Pramac") un Kvartararo.

Markess pēc otrā kritiena sacīksti neturpināja. Jau pirmajos apļos izstājās pagājušā gada čempions Hoans Mirs ("Suzuki Ecstar"), tāpat no vadošajiem braucējiem finiša līniju nešķērsoja Alekss Rins ("Suzuki Ecstar").

Kopvērtējumā līderis ir Kvartararo, kurš iekrājis 80 punktus, par punktu mazāk ir itālim Frančesko Banjajam ("Ducati Lenovo"), 68 punktus iekrājis Zarko, bet 64 punktus - Millers.

2020.gada sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Spānijas motobraucējs Hoans Mirs no "Suzuki Ecstar" komandas.

Šosezon paredzēti 19 "MotoGP" posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!