Foto: AP/Scanpix

Austrālietis Džeks Millers ("Ducati Lenovo") svētdien bija ātrākais pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases ("MotoGP") ceturtajā posmā Spānijā, bet viņa komandas biedrs Frančesko Banjaja bija otrais un kļuva par kopvērtējuma līderi.

Millers, kurš aprīļa sākumā pārcieta operāciju, svētdien par līderi kļuva aptuveni sacensību vidū, kad apsteidza tā brīža kopvērtējuma līderi Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"). Francijas motosportists lēnām zaudēja tempu un finišu sasniedza vien 13. vietā.

Uzvarētājam Milleram komandas biedrs zaudēja gandrīz divas sekundes, bet trešās vietas ieguvējs itāli Franko Morbidelli ("Yamaha-SRT") iepalika divas ar pusi sekundes.

"Ducati Lenovo" vienība pēdējo reizi "MotoGP" klasē uzvaru svinēja 2006.gadā. Tāpat braucēji svētdien pirmo reizi nokārtoja "Ducati Lenovo" dubultuzvaru.

Aiz vadošā trijnieka ierindojās japānis Takaki Nakagami ("LCR Honda Idemitsu"), spānis Hoans Mirs ("Suzuki Ecstar") un vēl viens Spānijas sportists Aleikss Espargaro ("Aprilia Racing").

"Emociju uzplūdi... Prieki, bēdas - pilnīgi viss," priecīgs pēc panākuma bija Millers. "Kad Fabio mani apsteidza, nodomāju, ka viņam ir labāks temps, tāpēc viņš vienkārši aizlidos."

"Negaidīju, ka pēc tam, kad viņu apsteigšu, Fabio temps tik krasi kritīsies," piebilda Millers. "Līdz finišam vēl bija atlikuši 12-13 apļi. Domāju, ka tas ir ilgs laiks, lai atrastos sacensību vadībā, bet man tas izdevās."

Spānis Marks Markess ("Honda") sestdien treniņā piedzīvoja kritienu, kas vēlreiz notika arī svētdien iesildīšanās apļos. Tas gan neliedza viņam ieņemt devīto vietu.

Markesam šis bija tikai otrais posms šosezon, jo iepriekš viņš savainojuma dēļ deviņus mēnešus nevarēja sēsties uz motocikla.

Pēc četriem etapiem kopvērtējuma līderis ar 66 punktiem ir Banjaja, par diviem mazāk iekrājis Kvartaro, bet spānim Maverikam Vinjalesam ("Yamaha") ir 50 punkti. Mirs ar 49 punktiem ir ceturtais, bet vadošo piecinieku ar 48 punktiem noslēdz francūzis Žoans Zarko ("Ducati-Pramac").

2020.gada sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Spānijas motobraucējs Hoans Mirs no "Suzuki Ecstar" komandas.

Šosezon paredzēti 19 "MotoGP" posmi. Nākamais no tiem iecerēts pēc divām nedēļām Spānijas trasē Heresā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!