Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Minirallijā "Madona", kas bija šāgada Latvijas kausa izcīņas pirmais posms, uzvarēja šo sacensību debitanti Ronalds Baldiņš/Vilnis Stafeckis, informē sacensību preses dienests.

Dalībnieki, kas, atbilstoši minirallija noteikumiem, sacensībās piedalās ar standarta ielas automašīnām, sacentās vairākās ieskaites klasēs un komandu vērtējumā.

Minirallijā "Madona" uz starta stājās vairāk nekā 70 ekipāžas.

Ātrākā ekipāža un uzvarētāji 4 WD+ klasē - minirallija debitanti Ronalds Baldiņš ar stūrmani Vilni Stafecki. Pieredzējušais motokrosists Ronalds Baldiņš, braucot ar "Mitsubishi Lancer Evo", savās pirmajās minirallija sacensībās noslēdzošajos divos apļos spēja būt ātrāks par skatītāju favorītiem Ivaru Velmi/Māri Dundu ("Audi Coupe"). Trešie 4WD+ klasē Mārcis Aizkalns/ Edgars Būčiņš ("Mitsubishi Lancer Evo").

Miniralija "Madona"1600 klasē pirmie Māris Druva/Viktors Ellers, bet 2WD klasē uzvarētāju kauss aizceļoja uz Igauniju – uzvara kaimiņvalsts pārstāvim Karelam Tolpam. 4WD klasē uzvaru svinēja Artis Upītis/Gints Dzenis.

Junioru kausa izcīņā uzvarēja Mārtiņš Sesks ar pieredzējušo stūrmani Andri Kārkliņu, "Open" klasē pirmie Andris Brohauzs/Dzintars Šmins, bet komandu vērtējumā minirallijā "Madona" uzvaru izcīnīja "Mārupe Rally Team".

Sacensībām izvēlēto ātrumposmu ceļi savulaik nav bijuši pa spēkam arī dažam labam klasiskā rallija pilotam, un arī minirallija ekipāžām šī nebija no vienkāršākajām sacensībām – sarežģītā, ātrā, vietām apledojusī trase prasīja nopietnu koncentrēšanos un spēju izvēlēties savām prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu.

Tā sestais ātrumposms bija liktenīgs vienai no ātrākajām 4wd + klases ekipāžām Jānim Borševskim ar Ali Jansonu, kuri avarēja netālu no ātrumposma finiša. Diemžēl jau pirmajā ātrumposmā no sacīkstes avārijas dēļ izistājās Vigo Rubenis/Kristaps Eglīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!