Foto: Publicitātes foto

Jau nākamajā sestdienā, 22. aprīlī, tiks dots starts jaunajai "ERST Finance" minirallija kausa sezonai. 2023. gads tiks iesākts ar miniralliju "Ropaži", kas šoreiz norisināsies gan Ropažu novadā, gan leģendārajā Biķernieku trasē.

Reģistrācija sacensībām atvērta vēl tikai līdz šīs piektdienas vakaram, tādēļ potenciālajiem dalībniekiem ieteicams pasteigties, lai paspētu piereģistrēties un iesaistītos cīņās par 2023. gada kopvērtējumu jau no paša pirmā posma. Pašlaik pirmajam sezona posmam piereģistrējušās vairāk nekā 80 ekipāžas, starp kurām ir arī vairāki dalībnieki no Igaunijas.

Pēdējos trīs gados minirallijs "Ropaži" tika aizvadīts kā sezonas trešais posms un norisinājās vasarā, tomēr šogad tieši ar šo posmu tiks atklāta 2023. gada sezona. Ņemot vērā, ka tik agrā pavasarī vēl grūti prognozēt laika apstākļus un tie varēja būt arī nepiemēroti pilnvērtīgam grants rallijam, tad šoreiz minirallijs "Ropaži" tiks aizvadīts jaunā formātā. Pieci no sešiem ātrumposmiem notiks Biķernieku trasē uz asfalta seguma, savukārt viens ātrumposms notiks Ropažos uz ierastā grants seguma.

Minirallija sacensībās var piedalīties ikviens ar savu ielas automašīnu, jo Biķernieku trase ir ļoti līdzena un saudzīga pret spēkratiem, tāpat arī grants ātrumposms tiks aizvadīts tikai vienu reizi, kas neļaus izveidoties bedrēm un špūrēm.

Ņemot vērā, ka minirallijs ir kā pirmais solis ceļā uz lielo ralliju, visvairāk dalībnieku pieteikušies tieši "2WD Rookie" un "4WD Rookie" ieskaitēs, kurās startē ekipāžas, kas brauc pirmo vai otro gadu "ERST Finance" minirallija kausā. Tādējādi jaunie dalībnieki var sacensties savā starpā un viņiem nav jāstartē pret pilotiem ar ievērojami lielāku pieredzi. Tāpat jāatzīmē atraktīvā bagiju klase, kurai no šī gada piešķirts kopvērtējuma statuss, kas sola pulcēt vēl lielāku braucēju skaitu.

Dienu pirms minirallija "Ropaži" Biķernieku trasē norisināsies arī oficiālie treniņi. Tā dalībniekiem būs iespēja sagatavoties sacensībām, pārbaudot savus un savas tehnikas spēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!