Foto: Publicitātes foto
21.augusta vakarā Biķernieku trases moto aplī aizvadīts Minišosejas seriāla 4. posms, kurā dalībniekus priecēja sausa trase. Absolūti ātrāko laiku uzrādīja Mareks Žukurs ar "Mitsubishi Lancer Evolution" automašīnu.

Minišosejas 4. posmā piedalījās 37 dalībnieki, starp kuriem bija arī leģendārais rallija pilots Jānis Vorobjovs, kurš, gatavojoties gaidāmajam "Rally Latvija" Biķernieku trases ātrumposmam, sacensībās piedalījās ar rallija pierakstu automašīnu "Mitsubishi Evo X" nevis ar iepriekšējā Minišosejas treniņā redzēto, autošosejas sacīkstēm sagatavoto 1. sērijas "BMW".

Ātrākajā – "Open" – klasē kārtējo reizi nepārspēts un absolūti ātrākais bija Mareks Žukurs ar "Mitsubishi Lancer Evolution", aiz sevis atstājot rallija vecmeistaru Juri Jevhutu un jauno talantu Tomu Lielkāji.

Klasē ar motora tilpumu līdz trim litriem ātrāko laiku uzstādīja Kristaps Misjuns ar "BMW", kam sekoja Mārtiņš Gūtmanis un Reinis Lazdiņš. Savukārt klasē ar motora tilpumu līdz 1,8 litriem, uzvaru izcīnīja Aleksandrs Grīva, kurš startēja ar Ģirta Daugaviņa auto "Honda CRX", otrais palika pats Ģirts Daugaviņš, bet uz pjedestāla zemākā pakāpiena šoreiz – Elvis Turāns.

Lai gan Minišosejas sacensību kalendārā ir vēl 5. posms, nolikums paredz, ka, apkopojot pirmo 4. posmu rezultātus, tiks nominēti visvairāk progresējušie braucēji, starp kuriem norisināsies finālcīņa par žurnāla "TopGear Latvija" sarūpēto balvu – braucienu ar F-1 bolīdu.

22. augusta vakarā plkst. 19, radio "SWH" raidījumā "Kurbulis" tiks izziņoti izvēlētie finālisti, kuriem 31. augustā Biķernieku trasē "Red Bull Kart Fight" ietvaros, būs jāaizvada noslēdzošie pārbaudījumi, lai noskaidrotu balvas ieguvēju. Brauciens ar F-1 notiks 3. septembrī Pērnavas trasē "Auto24ring".

Ceturtā posma treniņus apmeklēja arī tehnoloģiju blogeris Kristaps Skutelis, kurš par savu pirmo pieredzi sacīkšu trasē bija ļoti apmierināts: "Ļoti pozitīva pieredze, jo beidzot piepildīju vienu no maniem seniem sapņiem – izbraucu (daļu) Biķernieku trases. Tagad manī mājo nemiers un vēlme atkal atgriezties tā vilinošā zaļā karoga priekšā. Bet šoreiz jau pilnā nopietnībā mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties. Šajā saistībā liels prieks par iepazīšanos ar autošosejas sportistu Jāni Vanku, kurš palīdz uzlabot savus rezultātus ikvienam Minišosejas dalībniekam."

Minišoejas sezonas noslēguma treniņi norisināsies 2. un 4. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!