Foto: LAF

Latvijas autokrosa čempionāta ceturtajā posmā Smiltenē, Tepera trasē, tika noskaidroti jau divi šāgada Latvijas čempioni autokrosā - uzvarot savās ieskaites klasēs, zelta medaļas nodrošināja Jānis Miščenko (SK "Ogre") un Agris Brediks, informē Latvijas Auomobiļu federācija (LAF).

Jānis Miščenko kļuvis par divkārtēju Latvijas čempionu, veiksmīgi aizstāvot pērn sasniegto pirmo čempiona titulu, bet Agrim Bredikam šī ir debijas sezona autokrosā, kas pārliecinoši vainagojusies ar panākumiem.

"2000 Super" klasē sacensību sākums gan nesolīja Miščenko kārtējo uzvaru - kvalifikācijas braucienos dominēja Juris Spīķis, bet Miščenko sniegums bija piezemēts iespējamo motora problēmu dēļ. Taču Jāņa konkurenti bija spiesti atkāpties - Spīķa mašīnas defekts trešās kvalifikācijas pēdējā aplī liedza Jurim pat iziet uz starta finālā, bet Ritars Zobens, centīgi sekojis Miščenko līdz pat fināla vidum, izstājās. Rezultātā Miščenko izcīnīja ceturto uzvara četros posmos un priekšlaicīgi nodrošināja čempiona titulu.

"Open" klasē jau pirms starta Agra Bredika galvenais sāncensis Ints Jeršovs ("Autocross.lv Autokrosa komanda") atzina, ka līderi noķert var tikai Bredika neveiksmes gadījumā, tāpēc koncentrējās uz konkrēto sacīksti, kā arī cīņu ar Jāni Kozlovski (SK "Ogre") par otro vietu kopvērtējumā. Brediks pierādīja pārākumu – pārliecinoša uzvara un sasniegts čempiona tituls.

Citās klasēs Latvijas autokrosa čempionus noskaidros pēdējā posmā pēc divām nedēļām Bauskā, Mūsas trasē. Sacīkste notiks 7. un 8. septembrī.

1600 klasē platu soli pretī titulam sasniedza Andis Kļava, kueš Smiltenē guva pārliecinošu uzvaru un nostabilizējies kopvērtējuma vadībā.

B600 bagiju klasē uzvaru Smiltenē guva kopvērtējuma līderis Kaspars Bumbiers, kurš šādā veidā strauji pietuvojies čempiontitulam.

"VAZ Klasika" klasē ceturtajā posmā fiksēts jau ceturtais uzvarētājs. Pārsteidzošu un pārliecinošu uzvaru sasniedza krosa veterāns Kaspars Salnājs, kurš nopietnajā konkurencē uzvarēja visās kvalifikācijās un arī finālā.

Baltijas kausa D12 klasē uzvaru posmā guva smiltenietis Andris Jurciņš, aiz sevi atstājot igauni Olari Sārnītu un cēsinieku Bruno Leimani.

Latvijas Bērnu čempionātā Beta bagijiem sīvā cīņā uzvaru guva Everts Henilāns, kurš aiz sevis atstāja Krišu Miķeli Aploku un Ričardu Špaku.


Gaidāmais izšķirošais posms Mūsas trasē būs ne tikai Latvijas čempionāta, bet arī Baltijas kausa posms, kas nozīmē, ka nacionālo titulu dalīšanā iejauksies arī klašu viesi no citām valstīm. Jau šobrīd Mūsas nedēļas nogalei pieteikušies vairāk nekā 110 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!