Foto: ERC

Francūzis Braiens Bufjē, kurš pasaules rallija čempionāta (WRC) jaunās sezonas pirmajā posmā Montekarlo izcīnīja otro vietu, pieteicies startam Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) Latvijas posmam - rallijam "Liepāja".

Kā pavēstījuši organizatori, Bufjē sacensībās startēs ar "Citroen DS3 RRC" sacīkšu automašīnu, tādējādi kļūstot par skaļāko vārdu rallija "Liepāja" dalībnieku sarakstā.

35 gadus vecajam Bufjē šīs būs pirmās sacensības Latvijā. Viņš karjeras laikā startējis septiņos WRC posmos, tomēr jau šīs sezonas pirmajā posmā Montekarlo pēc pirmās dienas bija kopvērtējuma līderis un beigās ieņēma otro vietu, piekāpjoties vien pasaules čempionam Sebastjenam Ožjēram ("Volkswagen")..

Ar savu RRC klases braucamo francūzis pievienojies četriem R5 klases un divpadsmit S2000 klases braucējiem, kas veidos rallija "Liepāja" jaudīgāko braucamo sarakstu.

Kopumā Latvijas ERČ posmam pieteikušies 56 piloti no 21 valsts, kas ir ievērojami vairāk nekā pirms gada, kad uz starta izgāja 37 automašīnas. Eiropas čempionāta ieskaitē zem Latvijas karoga bez Grjazina startēs arī "LMT Autosporta akadēmijas" piloti Ralfs Sirmacis un Kristaps Feldmanis, kuri abi brauks ar R2 klases "Ford Fiesta" mašīnām. Ar šādu mašīnu brauks arī Nauris Bruņinieks, kurš šogad plānojis piedalīties vairākos ERČ posmos, ar "Mitsubishi Lancer Evolution X" mašīnu uz starta dosies Jānis Vorobjovs, bet ar "Mitsubishi Lancer Evolution IX" brauks Mārtiņš Svilis.

Tāpat paralēli ERČ posmam risināsies arī pirmie divi Latvijas čempionāta etapi, kuriem pieteikušies 32 braucēji.

Šogad rallijs "Liepāja" no 31.janvāra līdz 2.februārim risināsies Kuldīgas un Liepājas apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!