Šajā nedēļas nogalē, 3. un 4. septembrī, Biķernieku trasē notiks FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dubultposms Ferratum World RX of Rīga-Latvia. Bez aizraujošām norisēm trasē, kur par uzvaru cīnīsies autosportisti gan ar elektroauto, gan ar iekšdedzes dzinēju auto, skatītājus starp rallijkrosa braucieniem svētdien, 4. septembrī, izklaidēs lietuviešu moto triku ("stunt riding") meistars un "Red Bull" atlēts Arūns Gibieža, informēja organizatori.

"Ferratum World RX of Rīga-Latvia" sacensības būs "World RX" sezonas otrais un trešais posms čempionāta jaunās ēras vēsturē – dalībniekiem sacenšoties ar pilnībā elektrificētām automašīnām. Tāpat arī paralēli norisināsies "Euro RX" čempionāta RX1 (agrāk "Supercar") klases sezonas ceturtais posms, kur par čempiona titulu cīnās arī pašmāju autosportisti Jānis Baumanis un Ronalds Baldiņš.

Sacensību otrajā dienā, kad sagaidāms pasaules čempionāta sezonas trešais posms, kā arī Eiropas čempionāta ceturtā posma izšķirošie braucieni, starp sacensību braucieniem trasē, Biķernieku trasē sanākušajiem līdzjutējiem būs iespēja vērot moto triku (angliski - "stunt riding") paraugdemonstrējumus, kurus izpildīs "Red Bull" atlēts no Lietuvas Arūns Gibieža.

Gibieža moto braukšanu iemīlēja jau desmit gadu vecumā, kad vectēvs nopirka pirmo motorolleru. Drīz vien pēc tam lietuvietis jau braukāja uz aizmugurēja riteņa, mēģinot noturēt līdzsvaru. 16 gadu vecumā Gibieža sāka startēt motošosejas sacensībās Baltijas valstīs un Eiropā, tomēr, lai arī panākumi bija labi, Gibieža saprata, ka triku izpildīšana pie sirds iet labāk. Nopērkot savu otro motociklu, lietuviešu atlēts sāka trenēt sevi un sagatavot motociklu triku veikšanai, bet šobrīd Gibieža kļuvis par vienu no labākajiem triku veicējiem visā pasaulē.

"Motobraukšanas apgūšana ir kā nebeidzams stāsts, un katru dienu jūtos tā – it kā pirmo reizi būtu iedarbinājis motociklu, un sācis apgūt ko pilnīgi jaunu! Tieši šī nebeidzamā izaugsme ir tā, kas dod man nepieciešamo motivāciju turpināt savu izaugsmi un izbaudītu katru dienu," tā pirms ierašanās Rīgā izsakās Arūns Gibieža.

Precīzu šovu norises laiku var aplūkots sacensību programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!