Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spāņu motobraucējs Alekss Rins no "Suzuki Ecstar" ir noslēdzis jaunu vienošanos ar komandu, paliekot komandā līdz 2022. gadam, svētdien paziņoja pasaules motošosejas čempionāta "MotoGP" klases vienība.

2019. gada kampaņā Rinss ar divām uzvarām atsevišķos posmos un labu sacensību sēriju izcīnīja ceturto vietu sezonas kopvērtējumā, taču šogad viņam koronavīrusa pandēmijas dēļ, kas ir apturējusi sezonas sākšanos, trasē doties vēl nav izdevies.

"Līguma atjaunošana starp "Suzuki Racing Company" un 24 gadus veco spāni notiek ļoti savdabīgā vēstures brīdī," teikts "Suzuki" paziņojumā.

"Tomēr šī līguma atjaunošana apstiprina, ka "Suzuki" komanda un braucējs domā par nākotni un koncentrējas uz vēl labāku rezultātu sasniegšanu."

Rinsam priekšā pagājušajā gadā finišēja pasaules čempions Marks Markess, kurš februārī parakstīja līguma pagarinājumu ar "Honda" līdz 2024. gadam, itālis Andrea Doviciozo no "Ducati" vienības un "Yamaha" braucējs Maveriks Vinjaless.

Līdzās Vinjalesam "Yamaha" komandā 2021. un 2022. gada sezonā būs Francijas pārstāvis Fabio Kvartararo, kurš aizstās 41 gadu veco septiņkārtējo pasaules čempionu itāli Valentīno Rosi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!