Foto: AFP/Scanpix
Sākot ar Čehijas "Grand Prix" posmu pasaules motošosejas čempionāta "MotoGP" klases pilotiem būs pieejama plašāka riepu izvēle, jo "Grand Prix" komisija ir apstiprinājusi riepu piegādātāju "Bridgestone" piedāvājumu, ziņo britu prese.

Līdz šim "MotoGP" dalībnieki varēja izvēlēties starp diviem priekšējo riepu sastāviem, bet tagad tiem klāt nācis trešais, raksta portāls "autosport.com".

Šīs izmaiņas ieviestas drošības apsvērumu dēļ - atsevišķās trasēs esošā, vidējā un mīkstākā, sastāva riepas nespēj pilnībā funkcionēt un apdraud sportistus, tāpēc atsevišķās trasēs, kur to diktēs drošības pasākumi, komandas varēs izmantot mīkstā sastāva "slikus".

"Brno ir trase ar abrazīvu segumu, kur parasti ir labāka saķere, bet es sagaidu, ka vēsākajos rīta treniņos tiks izmantotas mīkstā sastāva riepas," saka "Bridgestone" motosporta direktors Hiroši Jamada.

Tāpat ieviestas izmaiņas riepu skaita noteikumos - iepriekš braucējiem uz posmu bija ļauts izmantot pa piecām cietāka un mīkstāka sastāva riepām, bet tagad viņiem būs lielākas iespējas variēt, izvēloties četras viena un sešas otra veida riepas, vai arī palikt pie dalījuma - piecas un piecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!