Spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta pēdējā, 19. posma - Valensijas "Grand Prix" - sacensībās "MotoGP" ieskaitē, kamēr viņa tautietis un komandas biedrs Horhe Lorenso lika punktu savai karjerai.

No "pole-position" svētdien startēja "Petronas Yamaha" komandu pārstāvošais francūzis Fabio Kvartararo, bet pirmajā līkumā viņu apsteidza austrālietis Džeks Millers ("Pramac").

Kvartararo gan ātri atguva pirmo vietu, tomēr septītajā aplī Markess viņu apdzina. Spānijas motobraucējs kļuva par līderi un pirmo vietu nosargāja līdz pat finišam.

Otrais bija Kvartararo, bet trešo vietu izcīnīja Millers. Uzreiz aiz goda pjedestāla bija itālis Andrea Doviciozo ("Ducati"), bet pirmā sešinieka beigās bija divi spāņi Alekss Rins ("Suzuki Ecstar") un Maveriks Vinjaless ("Monster Energy Yamaha").

Tikmēr trīskārtējais "MotoGP" čempions Lorenso savā karjeras pēdējā sacīkstē finišēja 13. vietā. Lorenso karjeras laikā uz goda pjedestāla kāpa 114 reizes, svinot 47 uzvaras.

Markess sev sesto čempiontitulu nodrošināja četrus posmus pirms sezonas beigām. Viņš kopvērtējumā iekrāja 420 punktus, otrais ar 269 punktiem bija Doviciozo, bet tālāk ar 211 punktiem bija Vinjaless.

Markess ir seškārtējs pasaules čempions un pēdējo četru gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013. gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Tāpat Markesam ir pa vienam titulam "Moto2" klasē un 125 kubikcentimetru klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!