Foto: Publicitātes foto

Pazīstamais latviešu blakusvāģu motokrosa braucējs Lauris Daiders pieķerts dopinga lietošanā, pavēstījusi Starptautiskā Motosporta federācija (FIM).

Daidera ņemtajās urīna analīzēs, kas ņemtas 21.jūlija pasaules čempionāta Vācijā posma laikā, konstatētas aizliegtās vielas - klenbuterola - pēdas. Šis preparāts paredzēts hroniskas astmas ārstēšanai, turklāt tas ir arī efektīgs tauku dedzinātājs, kas uzlabo vielmaiņu, stimulējot Beta-2 receptorus. Tā rezultātā organisms labāk izmanto taukaudus enerģijas iegūšanai.

Tikmēr brāļi Daideri savā mājaslapā nākuši klajā ar oficiālu paziņojumu, kurā minēts, ka sportisti oficiālu lēmumu no FIM nav saņēmuši.

"Minētā ziņa izplatīta kā preses relīze. Nekādu lēmumu no FIM ne komanda, ne Latvijas motokrosa federācija nav saņēmusi. Neskatoties uz to, pašreiz notiek konsultācijas starp komandas sporta medicīnas speciālistiem un Latvijas Antidopinga komisiju par turpmāko rīcību. Skaidrs ir viens, ka šīs nedēļas nogalē Francijā trasē Lauris ar Jāni kopā nestartēs. Jānis ir apņēmības pilns godam pabeigt sezonu, tādēļ tiek strādāts, lai vienotos ar kādu brīvo sportistu," teikts paziņojumā.

Lauris Daiders pagaidām uz nezināmu laiku ir diskvalificēts no piedalīšanās sacensībās, taču viņam ir tiesības pieprasīt B provi.

Vācijas posmā, pēc kura L.Daidera organismā tika atrastas aizliegtās vielas, brāļi ieņēma piekto vietu.

Pēc šajā čempionātā aizvadītiem 11 posmiem Laura ekipāža kopvērtējumā pagaidām atrodas trešajā vietā ar izcīnītiem 347 punktiem. Šāgada čempionātā vēl atlikuši trīs posmi.

Līdz šim labākais sasniegums brāļu Daideru karjerā bijis pasaules vicečempionu tituls 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!