Foto: LETA
Latvijas motokrosa braucējs Kārlis Sabulis no "MX Moduls" komandas saņēmis Latvijas Antidopinga biroja lēmumu par pagaidu aizliegumu piedalīties sacensībās, informēja vienība.

Sabulim Latvijas motokrosa čempionāta 2. posmā tika veikta dopinga kontrole. Iegūtajā paraugā atbilstoši Pasaules Antidopinga aģentūras akreditētās laboratorijas atzinumā norādītajam konstatēta aizliegtā viela meldonijs, kas ir Pasaules Antidopinga aģentūras starptautiskā standarta "Aizliegto vielu un metožu saraksts" S4 klases "Hormoni un metaboliskie modulatori" viela. Sabulim no 29. maija piespriests pagaidu aizliegums startēt jebkurās sacensībās, kuras uzrauga Pasaules antidopinga kodeksa parakstītājs tā biedrs vai nacionālā federācija.

"Aprīļa beigās piedalījos maratonā. Pēc distances veikšanas sajutu spēcīgas sāpes krūtīs, bija apgrūtināta elpošana un bezspēks, kas turpinājās visas dienas gaitā. Turpmāko divu dienu laikā, simptomiem nemazinoties, devos pie ģimenes ārstes. Man tika konstatēta miokarda hipoksija un nozīmēta terapija ar magnēzija sulfīta un mildronāta medikamentiem," komandas paziņojumā skaidroja Sabulis. "Nekavējoties, tajā pašā dienā nosūtīju vēstuli Latvijas Motosporta federācijai, kurā informēju par ārsta nozīmējumu un neatliekamu nepieciešamību ievadīt sportā aizliegto vielu sarakstā esošu medikamentu – mildronātu. Vēstulē izteicu arī lūgumu atļaut piedalīties federācijas rīkotajās sacensībās. Tā kā biju viņus informējis par dopinga vielas lietošanas nepieciešamību terapeitiskos nolūkos un tiku reģistrēts dalībai sacensībās, pieņēmu, ka terapeitiskās lietošanas atļauja uz ārsta nozīmēto medikamentu dalībai federācijas organizētās sacensībās man ir sniegta."

"MX Moduls" menedžeris Valdis Seratinskis sacīja, ka Sabulis kluba vadību par medikamentu lietošanu, kuru sastāvā ir kāda no sportā aizliegtajām vielām, informēja Latvijas motokrosa čempionāta 2.posma laikā, pēc tam, kad viņa tika veikta dopinga kontrole. "Šāds gadījums kluba darbības laikā ir pirmo reizi. Esam saņēmuši Sabuļa paskaidrojumu, ceram ar šo situāciju tikt galā pēc iespējas ātrāk, jo tas ietekmē ne tikai Kārļa dalību Latvijas, bet arī starptautiskajās sacensībās," sacīja menedžeris.

Kā vēsta Latvijas Antidopinga birojs, tad lietas sagatavošana nodota Disciplinārajai antidopinga komisijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!