Foto: Publicitātes foto

"MX Moduls" sportisti startējuši Latvijas motokrosa čempionāta 1. posmā, kas svētdien norisinājās Liepājas "Laumas mototrasē". Kārlim Sabulim šīs bija pirmās sacīkstes MX1 klasē, izcīnīta ceturtā vieta. Jaunajam talantam Edvardam Bidzānam pirmais posms MX85 klasē, izcīnīta ceturtā vieta.

Šis Latvijas motokrosa čempionāta 1. posms klubam "MX Moduls" bija īpašs ar trim notikumiem. Pirmkārt, pagājušā gada MX2 klases čempions Kārlis Sabulis brauca MX1 klasē. Otrkārt, kluba sastāvā pirmo reizi startēja jaunais un talantīgais motokrosists Edvards Bidzāns. Treškārt, arī Bidzānam šī bija debija lielākas kubatūras klasē. Ja pagājušajā gadā viņš bija MX65 klases čempions, tad šogad startē MX85 klasē.

Kārlim Sabulim sacensību diena iesākās labi, jo kvalifikācijā uzrādīja otro ātrāko apļa laiku, taču viņš pamatīgi krita un sasita muguru. Jau pirmajā MX1 braucienā Sabulis spēja cīnīties ar pieredzējušajiem MX1 klases sportistiem, finišā viņam trešā vieta. Otrajā braucienā izdevās starts, taču kļūda pirmā līkuma izejā, zaudēts laiks, un finišā piektā vieta. Abu braucienu summā ceturtā vieta.

"Kopumā esmu apmierināts ar savām pirmajām sacīkstēm MX1 klasē. Esmu braucis vien dažus treniņus ar 450cc moci un jau spēju cīnīties ar sportistiem, kas šajā klasē startē jau vairākus gadus. Piedevām šādā trasē, kas ir smilšaina, ātra un kurā mazākā kļūda var maksāt daudz. Sāku mierīgi, pacietīgi. Atradu trasē sev labas līnijas. Pārliecinājos, ka varu cīnīties par uzvaru. Atliek strādāt un pierast pie moča, jo Eiropas un Itālijas čempionātā es startēju MX2 klasē ar 250cc moci, bet Latvijā man ātri jāpierod pie 450cc moča stūres," papildina Sabulis.

Arī Edvards Bidzāns jau pirmajās sacīkstēs MX85 klasē spēja cīnīties ar pieredzējušajiem šīs klases sportistiem. Kvalifikācijā Bidzānam ātrākais laiks. Pirmajā braucienā trešā vieta, otrajā braucienā ceturtā. Abu braucienu summā viņam ceturtā vieta.

Nākamās sacensības, kurās startēs motokrosa kluba "MX Moduls" sportisti, ir Latvijas motokrosa čempionāta 2. posms, kas notiks 30. aprīlī Aizputē, "Misiņkalna trasē". Toties Kārlis Sabulis 16. aprīlī, pārstāvot "Yamaha" oficiālo rūpnīcas komandu "ASTES4-TESAR", startēs Eiropas motokrosa čempionāta 1. posmā Itālijā, Trentino, "Pietramurata" trasē. Toties Edvards Bidzāns 9. aprīlī startēs ADAC čempionāta 1. posmā Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!